Wordt
gecertificeerd
barista

Peeze biedt de mogelijkheid om gecertificeerd barista te worden. De volledige Masterclass bestaat uit 5 onderdelen. Een uitgebreid opleidingstraject i.s.m. Rose van Asten (Your Coffee Companion), dat wordt afgesloten met twee officiële SCA certificaten: Foundation en Intermediate.

Sand Teal Leaf

Wie is Rose van Asten?

Rose van Asten is gecertificeerd Barista Trainer, opgeleid volgens de wereldwijd erkende SCA norm (Specialty Coffee Association). Door het aldoor trainen in perfectie, heeft ze veel verschillende koffiekampioenschappen gewonnen. Ze ondersteunt je graag tijdens het leren en uitvoeren van het baristavak. Haar enthousiasme voor het vak is aanstekelijk!

Sand Teal
De 5 onderdelen van de Peeze Masterclass
SCA Barista Foundation training & examen
SCA Barista Foundation vormt dé basis van het baristavak. Er is geen ervaring vereist voor deze training. Je leert de parameters van een espresso, de basis van het afstellen van de molen en de basis van onder-en overextractie. Ook leer je de opschuimtechniek die nodig is voor het perfecte schuim en het schenken van latte art. Na het succesvol afronden van het examen ontvang je het officiële SCA Barista Foundation certificaat en beheers je alle basistechnieken om de perfecte kop koffie te bereiden.
Melk & Latte art training
De melk training gaat dieper in op de verschillende soorten melk en de eigenschappen hiervan. Denk hierbij aan elementen zoals smaak en opschuimen alsook verschillende vetgehaltes en eiwitgehaltes. Daarnaast gaan we dieper in op de technieken om mooie latte art te schenken.
Apparatuur & techniek training
Bij dit onderdeel staan alle technische aspecten van zowel de machine als de molen centraal. Wat is nu precies de techniek achter deze machines? Hoe zien maalschijven eruit en hoe kunnen we zien of deze nog scherp genoeg zijn of niet? Dit zijn enkele vragen die aan bod komen tijdens deze technische training.
Sensory training
Bij de Sensory-training draait alles om de kunst van het proeven. Door nauwkeurig te cuppen leer je de smaakbalans goed waar te nemen en verschillende aroma’s te onderscheiden en benoemen. Daarnaast staan we stil bij de smaakverschillen tussen diverse oorsprongslanden en verwerkingsmethodes.
SCA Barista Intermediate training & examen
SCA Barista Intermediate is de vervolgopleiding van de Foundation training. Tijdens deze training verdiepen we ons in het productieproces van koffie en de invloed van apparatuur, techniek en andere factoren op de uiteindelijke smaak. We behandelen verschillende aspecten zowel in theorie als in de praktijk. Na het succesvol afronden van het examen ontvang je het officiële SCA Barista Intermediate certificaat.

Schrijf je in

De eerstvolgende Masterclass om jou op te leiden tot gecertificeerd barista start 7 februari 2022. De Masterclass omvat 4 trainingsdagen volgens onderstaande planning. Kosten voor deelname aan de Masterclass bedragen €895 per persoon (excl. btw). Wil je je graag inschrijven of ben je op zoek naar meer informatie? Laat het ons weten via f.alves@peeze.nl of bel 026-3622422.

Wanneer
De trainingsdagen:
Ma 7 februari (SCA barista foundation + Latte Art)
Ma 7 maart (Techniek training + Latte Art)
Ma 4 april (SCA intermediate training)
Ma 2 mei (SCA intermediate training, proefexamen en examen)

Waar
Ringoven 36, 6826 TR in Arnhem.