Gemaakt van Bean Impact koffiebonen
Peeze Cold Drip Coffee is gemaakt van Bean Impact Espresso koffiebonen. Deze biologische en Fairtrade gecertificeerde single origin koffie is afkomstig uit Peru en verbouwd door Yanesha Indianen. Proef de geweldige smaak van deze koffie terug in onze Cold Drip Coffee en ontdek hier meer over deze bijzondere koffiebonen.
Serveer de Cold Drip Coffee koud voor een optimale smaakbeleving. We geven je graag inspiratie voor vier eenvoudige en twee uitgebreide recepten met onze Cold Drip Coffee. De hoeveelheid Cold Drip Coffee kun je zelf bepalen. We raden voor onderstaande recepten 30/50 ml aan. Geniet ervan!

Eenvoudige recepten:
Recept 1: Sunny Grape
Ingrediënten:
- 30/50 ml Cold Drip Coffee
- 120 ml tonic grapefruit
- 2 schijfjes grapefruit
- 4 ijsklontjes
Stappenplan:
Doe de ijsklontjes en de Cold Drip Coffee in een glas. Schenk de tonic grapefruit in het glas en garneer met twee schijfjes grapefruit.
Recept 2: Gin Star
Ingrediënten:
- 30/50 ml Cold Drip Coffee
- 120 ml tonic
- 30 ml gin (bijv. Damrak Amsterdam)
- 4 ijsklontjes
Stappenplan:
Doe de ijsklontjes en de Cold Drip Coffee in een glas. Voeg hier vervolgens de tonic en de gin aan toe.
Recept 3: Coco Moon
Ingrediënten:
- 30/50 ml Cold Drip Coffee
- 120 ml kokoswater
- Takje munt
- 4 ijsklontjes
Stappenplan:
Doe de ijsklontjes en de Cold Drip Coffee in een glas. Schenk langzaam het kokoswater toe aan het glas en garneer met één takje munt.
Recept 4: Ginger Space
Ingrediënten:
- 30/50 ml Cold Drip Coffee
- 120 ml gingerbeer/gingerale
- Schijfje sinaasappel
- 4 ijsklontjes
Stappenplan:
Doe de ijsklontjes en het schijfje sinaasappel in een glas. Voeg hier het gingerbeer aan toe en schenk de Cold Drip Coffee langzaam met een lepel in het glas voor een leuk effect.
Uitgebreide recepten:
Recept 5: Banana Smoothie
Ingrediënten:
- 50 ml Cold Drip Coffee
- 80 ml amandel drink
- 1 bevroren banaan
- 1 eetlepel amandelpasta / notenpasta /pindakaas
- 1 eetlepel kaneel
Stappenplan:
Mix de bevroren banaan, Cold Drip Coffee, amandel drink en de amandelpasta in de blender tot een glad mengsel. Giet de smoothie in een leuk glas (bijvoorbeeld een mason jar), serveer met wat stukjes banaan als topping en bestrooi met kaneel.
Recept 6: Coffee Granita
Ingrediënten:
- 30 ml Cold Drip Coffee
- 120 ml tonic
- 30 ml Bobby’s Dry Gin
- 15 gram suiker
- 1 limoen
Stappenplan:
Doe de suiker met 30 ml water in een pan en laat de suiker op een laag vuurtje oplossen. Nadat de suiker is opgelost in het water, laat je het suikerwater één minuut zacht koken. Haal het suikerwater van het vuur en laat het afkoelen. Meng vervolgens de tonic met het suikerwater en plaats het mengsel 12 uur in de koelkast. Voeg de gin en het sap van één limoen toe aan het suiker- en tonicwater. Doe het mengsel in een kom en stop de kom voor een half uur in de vriezer. Roer het geheel door met een vork om alle bevroren stukjes los te maken en plaats het mengsel terug in de vriezer. Herhaal de vorige stap elk half uur totdat het mengsel volledig is gekristalliseerd. Serveer het ijs (granita) in een cocktailglas met een shot Cold Drip coffee.