Stap 1
Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade au bain-marie tot een glad mengsel.
Stap 2
Klop de gecondenseerde melk, slagroom en mascarpone samen tot een lobbig mengsel. Schenk de helft hiervan in een andere kom. Voeg de espresso toe aan Ć©Ć©n helft van het roommengsel en klop nogmaals goed door.
Stap 3
Bekleed de cakevorm met aluminiumfolie en laat de folie over de rand hangen zodat je de ijstaart straks makkelijk uit de cakevorm kunt halen. Giet 1/3 van de chocolade over de bodem van de cakevorm. Voeg vervolgens een laag met witte room toe. Giet hier opnieuw 1/3 van de chocolade over. En eindig met een laag koffieroom.
Stap 4
Garneer met het laatste deel van de gesmolten chocolade. Gebruik hierbij een pollepel om een mooi effect bovenop de ijstaart te creƫren.
Stap 5
Laat de ijstaart voor minimaal 8 uur opstijven in de vriezer. Serveer de ijstaart op een mooie schaal en gebruik rode vruchten en hazelnoten om het geheel aan te kleden. Geniet ervan!