Stap 1
Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade au bain-marie tot een glad mengsel.
Stap 2
Klop de gecondenseerde melk, slagroom en mascarpone samen tot een lobbig mengsel. Schenk de helft hiervan in een andere kom. Voeg de espresso toe aan één helft van het roommengsel en klop nogmaals goed door.
Stap 3
Bekleed de cakevorm met aluminiumfolie en laat de folie over de rand hangen zodat je de ijstaart straks makkelijk uit de cakevorm kunt halen. Giet 1/3 van de chocolade over de bodem van de cakevorm. Voeg vervolgens een laag met witte room toe. Giet hier opnieuw 1/3 van de chocolade over. En eindig met een laag koffieroom.
Stap 4
Garneer met het laatste deel van de gesmolten chocolade. Gebruik hierbij een pollepel om een mooi effect bovenop de ijstaart te creëren.
Stap 5
Laat de ijstaart voor minimaal 8 uur opstijven in de vriezer. Serveer de ijstaart op een mooie schaal en gebruik rode vruchten en hazelnoten om het geheel aan te kleden. Geniet ervan!
