Teal Sand

Koffie-ijstaart perfect als kerstdessert

Heb jij het recept voor een heerlijk kerstdessert nog niet gevonden?
Stop met zoeken, want met onze koffie-ijstaart zet je de perfecte afsluiter op tafel!

  • Snel te bereiden
  • Een feestje om te serveren
  • HĆ©Ć©Ć©l erg lekker
Veronie Jansen
19 december 2022

Benodigdheden:
– Cakevorm
– Aluminiumfolie

Ingrediƫnten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 500 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 397 ml blikje gecondenseerde melk
  • 2 x 30 ml Peeze espresso
    (Wij gebruiken voor dit recept Amora – dark roast)

Stap 1
Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade au bain-marie tot een glad mengsel.

Stap 2
Klop de gecondenseerde melk, slagroom en mascarpone samen tot een lobbig mengsel. Schenk de helft hiervan in een andere kom. Voeg de espresso toe aan Ć©Ć©n helft van het roommengsel en klop nogmaals goed door.

Stap 3
Bekleed de cakevorm met aluminiumfolie en laat de folie over de rand hangen zodat je de ijstaart straks makkelijk uit de cakevorm kunt halen. Giet 1/3 van de chocolade over de bodem van de cakevorm. Voeg vervolgens een laag met witte room toe. Giet hier opnieuw 1/3 van de chocolade over. En eindig met een laag koffieroom.

Stap 4
Garneer met het laatste deel van de gesmolten chocolade. Gebruik hierbij een pollepel om een mooi effect bovenop de ijstaart te creƫren.

Stap 5
Laat de ijstaart voor minimaal 8 uur opstijven in de vriezer. Serveer de ijstaart op een mooie schaal en gebruik rode vruchten en hazelnoten om het geheel aan te kleden. Geniet ervan!