Samen tegen
klimaatverandering

In Nederland drinken we dagelijks gezamenlijk zo’n 50 miljoen kopjes koffie. Toch is onze koffiecultuur niet vanzelfsprekend! Klimaatverandering bedreigt de koffieoogsten wereldwijd en hierdoor verdienen boeren steeds minder geld met het verbouwen van koffie.

De Fairtrade
Climate Academy

De Fairtade Climate Academy is opgericht door Fairtrade om de boeren weerbaar te maken tegen klimaatverandering. Deze academie helpt boeren niet alleen hun productiemethoden aan te passen, maar onderzoekt ook nieuwe inkomstenbronnen. Zo geven ze niet alleen de boer een betere toekomst, maar hoeven we ook geen vaarwel te zeggen tegen ons geliefde kopje koffie.

Goed doen
smaakte
nog nooit
zó lekker!

In Juni 2021 heeft Fairtrade een speciaal handboek voor koffieboeren in Afrika gelanceerd. Gebaseerd op de ervaringen van 8.500 koffieboeren van acht coöperaties in Kenia, die hebben deelgenomen aan de Fairtrade Climate Academy. Met het handboek kunnen ook andere koffieboeren in Afrika de plantage weerbaar maken tegen klimaatveranderingen. Het handboek beschrijft de beste landbouwpraktijken zoals bodem- en waterbeheer, afvalbeheer, energieverbruik, koffieboombeheer en bosbouw op de boerderij.

Lees meer

Sand Teal Leaf

Koffiebranderij Peeze
als partner

Met elke zak koffie, draag je bij aan een duurzamere wereld. Goed voor jou de boer en de planeet.

Bestel en steun dit project

Sand Teal Leaf
Koffieboer op de koffieplantage

Peeze koffie
iets voor jou?

Zakelijk interesse?
Wil jij op het werk of in jouw horecagelegenheid genieten van Peeze koffie? Vraag dan een proefsessie aan. Dan gaan we samen op zoek naar de perfecte oplossing voor jou. Direct bestellen kan ook in onze zakelijke webshop.

Proefsessie aanvragen   Bestel direct online

Thuis genieten van Peeze koffie?
Bestel onze koffies maar ook thee en andere producten in onze webshop.

Bestel direct voor thuis