Teal Sand

In een handomdraai een perfect kopje Peeze koffie!

Een halfautomatische koffiemachine straalt ambacht, aandacht en kwaliteit uit. Zo’n koffiemachine heeft alleen niet het gemak van een volautomatische machine. Er is meer kennis nodig voor het maken van een perfect kopje koffie. In dit blog vertellen we je meer over handige apparaten die helpen om mooie koffies te maken zonder dat daar een topbarista voor nodig is!

Veronie Jansen
30 mei 2022

Een constant hoge kwaliteit

Het uiteindelijk doel is om een kopje koffie met een perfecte koffiekwaliteit te serveren, een ultiem geniet moment voor jouw gasten. Een schone werkplek en koffiemachine is daarbij van belang, maar ook het goed afstellen van de koffiemolen en de machine is essentieel. Kennis en ervaring van het personeel is hierbij belangrijk.

Daarnaast is er ook vraag naar verschillende soorten melkkoffies. De melk moet perfect opgeschuimd worden voor een mooi eindresultaat. Ook hier komt vaak ervaring of training bij kijken. Het maken van een mooie koffie met een halfautomatische koffiemachine is dus makkelijker gezegd dan gedaan. En met het snelle personeelsverloop is het moeilijk om je personeel continu te blijven trainen. Hierin willen we graag met je meedenken. Ontdek in dit blog meer over de Puqpress en twee automatische machines voor het opschuimen van melk.

De Puqpress

Maak bijvoorbeeld gebruik van de Puqpress voor het consistent tampen van de koffie. Het correct tampen van koffie is namelijk cruciaal voor een goede kop koffie. Te hard of te zacht aandrukken zorgt voor een verkeerde extractie van de koffie en gaat ten kosten van een optimale smaak ervaring. Daarnaast bespaar je ook tijd in vergelijking met handmatig tampen . Een win-win situatie dus! De Puqpress is verkrijgbaar als los apparaat, maar kan ook gecombineerd worden met een Fiorenzato molen. De Puqpress M4 kan namelijk onder een Fiorenzato F64 & F83 geplaatst worden. Hierdoor bespaar je ruimte op je werkplek. Lees meer

Naast het juist tampen van de koffie heb je voor cappuccino’s en latte macchiato’s ook perfect melkschuim nodig. In Nederland drinkt 22% van de koffiedrinkers het liefst cappuccino en 7% latte macchiato. Vooral vrouwen hebben de voorkeur voor koffie met melk (bron: Koffie en thee onderzoek 2020). Ook hier kunnen machines de barista een handje helpen. Zelfs met de blijvende trend van melkvervangers is rekening gehouden! We vertellen je graag meer over de Lattiz en de Perfect Moose.

De Lattiz

Het uiterlijk en de smaak van de melkkoffies wordt sterk beïnvloed door het melkschuim. Perfect melkschuim is cruciaal wanneer je je gasten tevreden wilt houden en je omzet en winst wilt vergroten. Het vraagt vaardigheid, tijd en aandacht om je klanten een mooie koffie-ervaring te bieden. Met Lattiz serveer je hoge kwaliteit melkschuim met één druk op de knop.

Het concept bestaat uit een machine en een 4 liter verpakking, de bag-in-box. Door middel van het touchscreen op de machine pas je de instellingen helemaal aan naar jouw wensen, zo zijn de volumes van het melk en het schuim in te stellen op jouw servies. In de machine worden heet water en lucht toegevoegd om het perfecte melkschuim te maken. Afhankelijk van je instellingen, kun je met een 4 liter verpakking ongeveer 140 cappuccino’s maken van 180 ml. Bekijk hier een filmpje met de werking van de Lattiz. Lees meer

De Perfect Moose

Zoals we al aangaven vergt het opschuimen van melk veel vaardigheid en tijd. Met de Perfect Moose heb je een extra paar Barista handen in huis. De Perfect Moose gebruikt echte barista-bewegingen. Een groot voordeel van de Perfect Moose is de mogelijkheid om verschillende melksoorten te gebruiken. Elke melksoort heeft een eigen receptuur om tot het perfecte melkschuim te komen. De melkkannetjes van de Perfect Moose spelen hier een belangrijke rol in. Aan de onderkant van elke Moose-kan is een slimme RFID-tag bevestigd. Deze tag bevat de informatie om volgens het juiste recept te gaan stomen. Het enige dat de barista moet doen is de melkkan vullen en deze onder de Perfect Moose zetten. Tijdens het opschuimen heeft de barista zijn of haar handen vrij. Als de Perfect Moose klaar is, dan kan de barista met de latte art aan de slag. Lees meer

Steeds meer horeca gelegenheden maken gebruik van een koffieconcept waarbij apparaten het werk deels overnemen. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Je hebt geen topbarista’s nodig om toch een mooi kopje koffie te zetten
  • Serveer een constante koffiekwaliteit
  • Je bespaart kostbare tijd
  • In een handomdraai speel je in op de nieuwste melktrends

Ben je geïnteresseerd in één van deze oplossingen?
Wij denken graag met je mee! Onder het genot van een heerlijk kopje Peeze koffie geven we je een passend advies. Maak een vrijblijvende afspraak.

Afspraak maken  Neem contact op