Een
onderscheidend
koffieconcept

De koffiecultuur gaat vandaag de dag veel verder dan alleen het kopje koffie. Het is een complete beleving met aandacht voor smaak, variatie, presentatie en merkbeleving. Peeze Best Collect is een concept dat daarop inspeelt. Het is een unieke collectie koffiesoorten met een uitgesproken karakter en een bijzonder verhaal! Lees meer over onze Daterra koffiebonen.

Oorsprong

Onze Daterra koffiebonen zijn afkomstig uit het natuurgebied de Cerrado regio in Brazilië. Door een stabiel klimaat met droge winden, warme dagen en verfrissend koele nachten, is dit de perfecte plek om geweldige koffie te verbouwen. Daterra wat vrijvertaald “From the earth” betekent – bestaat inmiddels uit 216 plantages met een totale oppervlakte van 6.000 hectare. Alle plantages zijn gelegen op zo’n 1.000 tot 1.200 meter hoogte.

De Cerrado-regio is een hotspot voor biodiversiteit, met dierensoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Op de Daterra-koffieplantages zijn zeldzame papegaaien, uilen, jaguars en zelfs reuzenmiereneters gezien. Helaas is slechts 1,5 procent van de Cerrado beschermd natuurgebied. Dat betekent dat overleving van de unieke biodiversiteit afhankelijk is van private initiatieven. Eén daarvan komt van de koffieboeren van Daterra.

 

Best Collect zakelijk

We vertellen je graag meer over de zakelijke mogelijkheden. Neem contact met ons op, plan een afspraak of bestel direct online.

Neem contact op  Direct zakelijk bestellen

Best Collect voor thuis

Thuis genieten van onze Best Collect koffies? Bestel eenvoudig via de webshop of bezoek onze koffiewinkel in Arnhem.

Bestel voor thuis  Onze koffiewinkel

Positive Impact Development Manager
Isabela Pacoal Becker (43)

– DATERRA COOPERATIVE –

I am the second generation of the family in the coffee business and joined the farm in 2003 as a Marketing and Sales coordinator. In 2007 I stepped back to also coordinate our family foundation. At present, I have 2 roles: I am responsible for Positive Impact Development at Daterra and at Educar Foundation. Coffee is definitely one of my passions because it blends nature with people. It blends a coffee farm from a very distant area with the different countries and culture and it is one of the most tasteful and social beverages. One of my dreams is that growing coffee becomes one of the positive drives to improve social and economic conditions around the world. And that education should be treated as a relevant tool.

“My dream is that coffee becomes one of the positive drives to improve social and economic conditions around the world”

Sand Teal Leaf

Variëteit en verwerking
Bourbon – Honey Processed

De Bourbon Collection van Daterra is een mix van Yellow en Red Bourbon (Arabica) die worden geplukt van april tot augustus. De bessen worden via de honey processed-methode verwerkt, waarbij de bonen direct na het pulpen te drogen worden gelegd. Doordat de koffie niet gewassen wordt geven de restanten van het vruchtvlees de boon een zuiver, zoet en fruitig smaakprofiel. De bonen worden vervolgens zowel mechanisch als op de patio in de zon gedroogd en uiteindelijk gesorteerd op grootte, dichtheid en kleur.

Teal White White Leaf

Een bijzonder kopje koffie

Branding

Branding

Voor het branden van deze koffie maken wij gebruik van de Probatone 12, een luchtgekoelde 10kg specialty-brander van Duitse makelij die geroemd wordt om zijn consistentie. De koffie heeft een unieke brandcurve die nauwkeurig wordt gevolgd en op kleurcode wordt gecheckt. Door de koffie wekelijks te branden kunnen we optimale versheid garanderen.

Type branding: espresso

Smaakprofiel

Smaakprofiel

Arabica Bourbon koffiebonen met een citrusachtige, amandelzoete smaak en een zoete en melkchocoladeachtige geur. Het smaakprofiel van deze Daterra is cacao en komijn. De koffie is perfect voor espresso.

Receptuur:
1 op 3 (bv 15 gram gemalen koffie op 45,9 gram gezette koffie)

Doorlooptijd:
20 – 25 seconden

Temperatuur:
94,5°C (gebaseerd op een Dalla Corte espressomachine)

Bijzonder

Bijzonder

Bij Daterra stellen ze kwaliteit en duurzaamheid in alles centraal. Wist je dat Daterra de eerste duurzame koffieboerderij van Brazilië had? In 1999 ontvingen ze de ISO 14001-certificering en in 2003 de Rainforest Alliance-certificering. Op onze plantages zijn 150.000 inheemse bomen gepland; van de 6000 hectare is ongeveer 3250 hectare beschermd.

Maak jouw
horecaconcept
compleet

Foto: JANS’ Arnhem

Servies en take away

Een koffieconcept is niet compleet zonder uniek servies en een bijpassende coffee to go oplossing.

Bijproducten

Melk, suiker, koffieblikken en promotiemateriaal. Onderdeel van het Best Collect koffieconcept.

Peeze koffie
iets voor jou?

Zakelijk interesse?
Wil jij op het werk of in jouw horecagelegenheid genieten van één van deze Best Collect koffie? Vraag dan een proefsessie aan. Dan gaan we samen op zoek naar de perfecte oplossing voor jou. Direct bestellen kan ook in onze zakelijke webshop.

Proefsessie aanvragen Bestel direct online

Thuis genieten van Peeze koffie?
Bestel onze koffies maar ook thee en andere producten in onze webshop.

Bestel direct voor thuis

Sand Teal Leaf
Barista in de horeca