Het
Best Collect
koffieconcept

Dit concept kenmerkt zich door de bijzondere verhalen achter de koffies. De koffies zijn van excellente kwaliteit en hebben een uitgesproken smaak. Het Best Collect concept is de complete beleving met aandacht voor smaak, variatie, presentatie en merkbeleving.

Oorsprong

De Guji regio waar de Ye Genet (uit te spreken als ‘Juh kruhnèt’) koffiebonen vandaan komen, ligt in de Oromia Region in het zuiden van Ethiopië. Guji huisvest zo’n 1,4 miljoen inwoners en is vernoemd naar de gelijknamige stam die in deze regio leeft. Het gebied kenmerkt zich door zijn hoge ligging (c.a 1.500 – 1.800 meter) en wisselende temperaturen (van 6°C ‘s nachts tot 23°C overdag). Hoewel Guji relatief dichtbij de bekende Yirgacheffe regio ligt, is het smaakprofiel van deze koffie zeer onderscheidend.

Best Collect Zakelijk

We vertellen je graag meer over de zakelijke mogelijkheden. Neem contact met ons op, plan een afspraak of bestel direct online.

Neem contact op Direct zakelijk bestellen

Best Collect voor thuis

Thuis genieten van onze Best Collect koffies? Bestel eenvoudig via de webshop of bezoek onze koffiewinkel in Arnhem.

Bestel voor thuis  Onze koffiewinkel

Manager Washing Station
Mulu G/Yahannes (38)

– GENET WASHING STATION –

I have been working in the coffee industry for 5 years now. For me, coffee is business, politics and life. Coffee is my everything. I also admire the social impact of coffee in the community. For example, in Ethiopia the ceremony of drinking coffee is a must during any event or special day. Coffee also helps the community to share ideas, culture and happy feelings. My dream is to be an international agronomist and number one specialty coffee supplier from its source in Ethiopia.

“In Ethiopia the ceremony of drinking coffee is a must during any event or special day”

Sand Teal Leaf

Variëteit en verwerking
Ethopische Heirloom – Natural

Naar schatting groeien er zo’n 6.000 – 10.000(!) verschillende koffievariëteiten in Ethiopië. Vanwege dit enorme aantal én de natuurlijke kruisbestuiving die hier in het wild voorkomt is het bijna onmogelijk om variëteiten te specificeren. Daarom wordt er in het geval van Ethiopische koffie vaak gesproken van ‘Ethiopische Heirloom’.

De koffie in Guji wordt verbouwd door zo’n 800 boeren in de regio. De koffie wordt veelal traditioneel verwerkt via het natural-proces. Deze techniek is dusdanig doorontwikkeld, dat koffie uit Guji een uniek smaakprofiel heeft wat wereldwijd flink aan populariteit wint. De geplukte bessen worden in 8 tot 14 dagen in de zon gedroogd en vervolgens gepulpt, gesorteerd en gescreend op het ‘Kercha Sundried Milling Station’.

Teal White White Leaf

Een bijzonder kopje koffie

Branding

Branding

Voor het branden van deze koffie maken wij gebruik van de Probatone 12, een luchtgekoelde 10kg specialty-brander van Duitse makelij die geroemd wordt om zijn consistentie. De koffie heeft een unieke brandcurve die nauwkeurig wordt gevolgd en op kleurcode wordt gecheckt. Door de koffie wekelijks te branden kunnen we optimale versheid garanderen.
Type branding:
 espresso

Smaakprofiel

Smaakprofiel

De koffie heeft een medium body, is rond van smaak en heeft een zijdezachte finish. Je kunt de smaak van deze koffie het beste omschrijven als bramen en gekarameliseerde suiker. De koffie is perfect voor espresso.

Receptuur:
1 op 2,5

Doorlooptijd:
27 seconden

Temperatuur:
93,5°C (gebaseerd op een Dalla Corte espressomachine)

Bijzonder

Bijzonder

Deze koffie is geselecteerd en ontwikkeld in samenwerking met barista Kai Yasuda van Café De Blonde Pater in Nijmegen, voor zijn deelname aan het Dutch Barista Championship 2018.

Maak jouw
horecaconcept
compleet

Barista in de horeca

Servies en take away

Een koffieconcept is niet compleet zonder uniek servies en een bijpassende coffee to go oplossing.

Bijproducten

Melk, suiker, koffieblikken en promotiemateriaal. Onderdeel van het Best Collect koffieconcept.

Peeze koffie
iets voor jou?

Zakelijk interesse?
Wil jij op het werk of in jouw horecagelegenheid genieten van één van deze Best Collect koffie? Vraag dan een proefsessie aan. Dan gaan we samen op zoek naar de perfecte oplossing voor jou. Direct bestellen kan ook in onze zakelijke webshop.

Proefsessie aanvragen   Bestel direct online

Thuis genieten van Peeze koffie?
Bestel onze koffies maar ook thee en andere producten in onze webshop.

Bestel direct voor thuis

Foto: JANS’ Arnhem

Sand Teal Leaf