Barista cursussen
Waarom een barista cursus zo belangrijk is
Je wilt als horecaondernemer een onderscheidende horecazaak en jouw klanten (blijven) verrassen. Om dit te realiseren zijn een aantal zaken van belang. Allereerst natuurlijk de kwaliteit van je koffie en de apparatuur waarmee je werkt. Daarnaast speelt ook kennis en kunde van je personeel een cruciale rol. Door je medewerkers maar ook jezelf te trainen in het baristavak, stijgt de kwaliteit van jouw koffie. Daarnaast kun je na het volgen van een barista training eenvoudiger nieuwe recepten introduceren waarmee je jouw klanten verrast en je jezelf blijft onderscheiden.
De voordelen van een barista training voor horecazaken
Koffiebranderij Peeze biedt haar klanten barista trainingen aan van verschillende niveaus.
Partner
van de horeca
De Peeze Barista Trainingen
Bij de Peeze Barista trainingen leer je alle praktische aspecten van het baristavak met als centrale onderwerpen, smaak en beleving.
bereidt de koffie zoals de brander het bedoeld
geef iedere gast een fantastische koffie-ervaring
inspireer je collega’s
maak van koffie je carrière
Er zijn drie niveaus, Basic, Next level en Ultimate.
Peeze Barista Skills
Momenteel bieden we alleen de Peeze Barista Skills training aan. De Peeze Barista Skills training is een training waar naast de basisprincipes iets dieper wordt ingegaan op vaardigheden die nodig zijn voor het bereiden van een goede koffie. Voordat we aan de slag gaan, zal de barista trainer een korte screening doen van het niveau. Uiteraard wordt er rekening gehouden met individuele behoeften.
Duur: 2,5 uur
Kosten: € 210,-
Aantal deelnemers: 2 (Wanneer mogelijk gaan we weer training geven aan maximaal 6 personen.)
Momenteel is er maar één training per klant mogelijk
Next Level Barista
In deze training leer je het beter beheersen van de smaak van je espresso’s door deze te bereiden binnen gestelde parameters. Daarnaast leer je hoe je een molen afstelt en een aantal nieuwe latte art figuren zoals een tulpje, rosetta’s en misschien zelfs een zwaan.
Duur: 2 uur
Kosten: € 300,-
Aantal deelnemers: Maximaal 6
Voor het volgen van deze training, dien je Basic Barista te hebben afgerond.
Ultimate Barista
Voor de echte vakmensen. In deze training leer je jouw molen af te stellen aan de hand van een recept. Daarnaast gaan we je snelheid verbeteren en word je een echte ‘gunbarista’! Hierin leer je hoe je een (grotere) bestelling met verschillende melkdranken perfect kunt uitvoeren, met prachtige latte art.
Duur: 2 uur
Kosten: € 320,-
Aantal deelnemers: Maximaal 4
Voor het volgen van deze training, dien je Next Level Barista te hebben afgerond.
Latte Art of Slow Coffee trainingen
Ook bieden we aanvullende trainingen voor Latte Art, Molen afstellen en Slow coffee bereiden. Lees hier meer over deze trainingen.
Peeze Masterclass
Altijd al een gecertificeerd barista willen worden? Dat kan!
De Peeze Academie introduceert namelijk de Peeze Masterclass, een uitgebreid opleidingstraject i.s.m. Rose van Asten (Your Coffee Companion), dat wordt afgesloten met twee officiële SCA certificaten: Foundation en Intermediate. Naast deze twee onderdelen gaan we tijdens het traject dieper in op de thema’s melk, latte art, techniek en sensory (smaak). Lees hier meer over de Peeze Masterclass en hoe je je kan inschrijven.
Introduceer nieuwe recepten
Het regelmatig aanbieden van nieuwe koffie- en theerecepten aan jouw klanten biedt mogelijkheden voor klantbinding en verbetering van je marge. Peeze introduceert regelmatig nieuwe recepten die ook jij kunt gebruiken binnen jouw horecaonderneming. Download ze of bestel de recepten als tafelkaartje in onze webshop.
Download alle receptenEerlijke koffie
smaakt gewoon beter
Stuur je vraag in
Wil je meer informatie? Vraag dit dan aan via dit formulier. We nemen dan contact met je op om je vraag te bespreken. Wil je één van onze trainingen boeken? Klik dan hier
Koffie volgens Peeze
Koffie met een 8+ op smaak
De beste espressomachines met barista trainingen
Onderscheidende koffieconcepten
Vul het formulier in
Wij nemen op werkdagen binnen 24uur contact op
Wij regelen geheel vrijblijvend een proefsessie
Wij willen
van eerlijke koffie
de norm maken
Barista koffiemachines
Op zoek naar een professionele barista koffiemachine? Peeze helpt je graag verder bij de selectie van de koffiemachine die bij jouw past.
Peeze blog
Volg ons horeca blog en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
Wanneer je een volautomaat wilt aanschaffen dan kom je al gauw voor de keuze te staan of je gebruik wilt gaan maken van verse melk of kiest voor een “melkpoeder”. Indien je de keuze maakt voor een melkpoeder dan ben je er nog niet. Er zitten namelijk Vanaf 3 juli 2021 is de nieuwe Europese SUP-wetgeving van kracht. Een eerste stap in het terugdringen van Single Use Plastics (SUP). Deze wetgeving heeft gevolgen voor het gebruik van o.a. rietjes, wegwerp servies, roerstaafjes en disposable koffiebekers. Deze decembermaand zal anders zijn dan ooit tevoren. En als je dan toch thuisblijft, kun je het jezelf beter zo comfortabel mogelijk maken. Daarom hierbij 2 heerlijke koffierecepten die jou helemaal in de winterse sferen brengen. In een handomdraai gemaakt,Volautomaten en melkpoeders, hoe zit dit nou?
Nieuwe SUP-wetgeving voor koffiebekers
2 heerlijke koffierecepten voor deze winter
Reageer