Peeze is de enige Nederlandse koffiebranderij die 100% gecertificeerde koffie levert. Al onze koffie heeft het Max Havelaar-keurmerk, het BIO-keurmerk of het Rainforest Alliance-keurmerk. Dat is een heel bewust keuze: we willen met onze koffie bijdragen aan een betere wereld.

Maar eerst een korte introductie van ‘onze’ keurmerken:

fairtrade
Het Max Havelaar-keurmerk voor Fairtrade garandeert dat de producten en grondstoffen tegen eerlijke handelsvoorwaarden zijn ingekocht bij coöperaties van kleine boeren en plantagearbeiders in ontwikkelingslanden.

leaf

HetBIO-keurmerk staat voor een biologische productiewijze van de koffie in het land van oorsprong. Het garandeert een milieuvriendelijke teelt, bescherming van de biodiversiteit en bescherming van het lokale ecosysteem.

rainforrest

Het Rainforest Alliance-keurmerk richt zich met 94 strenge eisen voornamelijk op milieu, herbebossing, afvalbeheer, waterbescherming en arbeidsomstandigheden.

Waarom certificering?

We kiezen voor certificering vanwege twee redenen. Ten eerste willen we de groene koffiebonen zo eerlijk en duurzaam mogelijk inkopen op de plantages. Ten tweede willen we onze duurzaamheidsboodschap luid en duidelijk uitdragen: eerlijk en duurzaam moet de standaard worden, niet de uitzondering.

Better coffee for a better world!

Het moge duidelijk zijn: bij Peeze willen we dat mensen bewust genieten van koffie, maar óók dat ze bijdragen aan een betere wereld. We geloven dat dit met onze koffie mogelijk is. We zijn er dan ook heel trots op dat we met onze 100% gecertificeerde koffie een eerlijke koploper zijn. Al hopen we óók dat we snel navolging krijgen!