Teal Sand

Wat betekent dat precies? 100% gecertificeerde koffie

Peeze is de enige Nederlandse koffiebranderij die 100% gecertificeerde koffie levert. Al onze koffie heeft het Fairtrade-keurmerk, het BIO-keurmerk of het Rainforest Alliance-keurmerk. Dat is een heel bewuste keuze: we willen met onze koffie bijdragen aan een betere wereld.

Veronie Jansen
22 augustus 2015

Waarom certificering?

We kiezen voor certificering vanwege twee redenen. Ten eerste willen we de groene koffiebonen zo eerlijk en duurzaam mogelijk inkopen op de plantages. Ten tweede willen we onze duurzaamheidsboodschap luid en duidelijk uitdragen: eerlijk en duurzaam moet de standaard worden, niet de uitzondering. Het is tijd voor andere koffie!

Een korte introductie van onze keurmerken:

  • Het Fairtrade-keurmerk garandeert dat de producten en grondstoffen tegen eerlijke handelsvoorwaarden zijn ingekocht bij coöperaties van kleine boeren en plantagearbeiders in ontwikkelingslanden.
  • Het BIO-keurmerk staat voor een biologische productiewijze van de koffie in het land van oorsprong. Het garandeert een milieuvriendelijke teelt, bescherming van de biodiversiteit en bescherming van het lokale ecosysteem.
  • Het Rainforest Alliance-keurmerk richt zich met 94 strenge eisen voornamelijk op milieu, herbebossing, afvalbeheer, waterbescherming en arbeidsomstandigheden.

Better coffee for a better world!

Het moge duidelijk zijn: bij Peeze willen we dat mensen bewust genieten van koffie, maar óók dat ze bijdragen aan een betere wereld. We geloven dat dit met onze koffie mogelijk is. We zijn er dan ook heel trots op dat we met onze 100% gecertificeerde koffie een eerlijke koploper zijn. Al hopen we óók dat we snel navolging krijgen!

Het verhaal van Peeze