Een
duurzame
verpakking

Vanuit onze circulaire ambities werken we dagelijks hard aan een afvalvrije koffieketen. En heel eerlijk, dat is niet makkelijk.. Zo hebben bijvoorbeeld koffieverpakkingen veel eigenschappen waardoor recycling nagenoeg onmogelijk blijft. Benieuwd naar de uitdagingen die we zien en de koers die we vanuit Peeze varen op dit thema? Je leest het in ons nieuwste blog.

Bekijk het blog

Sand Teal Leaf

Het is
tijd voor
andere
koffie

Wij zijn Peeze. Een Arnhemse branderij met grote ideeën. Wij vinden dat koffie eerlijker kan. Koffie die niet alleen geweldig smaakt, maar ook goed is voor de wereld waarin we leven. En daar werken we elke dag aan.

Meer over onze koffie

Wij hebben
een missie

Wij hebben een missie bij Peeze. We willen naast goede koffie maken – koffie goed maken. Want goed betekent ook eerlijk. Fair en respectvol. Wij vinden dat het daarom tijd is voor koffie die de boeren een echt eerlijke prijs betaalt. Koffie die klimaatneutraal geproduceerd en gebrand wordt, met zo min mogelijk afval. Want koffie kan eerlijker. Moet eerlijker. En daar zijn we samen met onze partners dagelijks mee bezig.

Het verhaal van Peeze

Zo maken
wij koffie
anders

Bij Peeze maken we koffie anders. Wij volgen niet de mainstream, maar werken op onze eigen unieke manier. Met zo’n 50 gepassioneerde collega’s zijn we klein genoeg om flexibel te zijn en groot genoeg om impact te maken. En doordat we onafhankelijk zijn, varen we onze eigen koers en hebben we grote ideeën. Over hoe we de koffiesector eerlijker kunnen maken, zonder in te leveren op kwaliteit. En daarin nemen we graag het voortouw en richten ons op 3 impactpijlers:

Onze partners

Wij
zijn
Peeze

Arnhemse branderij met grote ideeën -sinds 1879-

Wij staan voor de echte betekenis van duurzaamheid

Het kan altijd beter. En daar zijn wij dagelijks mee bezig

Sand

Arnhemse branderij

In onze eigen branderij maken we met veel liefde en aandacht onze koffie. Niet gedreven door winst, maar door betrokkenheid.  En we hebben grote ideeën. Over hoe we de koffiesector eerlijker kunnen maken zonder in te leveren op kwaliteit. En daarin nemen we graag het voortouw.

De echte betekenis van duurzaamheid

Voor ons is duurzaamheid geen afvinklijst met keurmerken. Het is werken aan een lange-termijn relatie met onze planeet. Met z’n allen. We hebben er tenslotte maar eentje.

Het kan altijd beter

Daarom werken we samen met onze partners om producten te ontwikkelen die van eerlijke koffie de norm maken. Want wat ons betreft kan – en moet – de lekkerste koffie ook écht eerlijk zijn in alle onderdelen van de keten.

Leaf

Het
rijke
aanbod

Met alle producten die wij leveren willen wij de wereld een beetje mooier maken. Zo kunnen je gasten, klanten, collega’s of jijzelf zorgeloos genieten.

Koffie
met
impact

Bean impact is onze nieuwste koffielijn die wij graag extra aandacht geven. Deze koffie heeft een voorbeeldrol als het gaat om duurzaamheid.
Onze Bean Impact Cepro Yanesha is:

  • Op weg naar een leefbaar inkomen voor de koffieboeren en de true price van koffie.
  • Klimaatpositief in de hele keten: van plantage tot en met consumptie.
  • Verpakt in aluminiumvrije zakken die bij het plasticafval mogen.
  • En uiteraard geweldig van smaak met een cuppingscore van 84.

Meer over Bean Impact Bekijk de producten in de webshop

Sand Teal Leaf