Een
onderscheidend
koffieconcept

Elke single origin koffiesoort van Peeze Best Collect heeft een uniek verhaal. Een verhaal dat veel verder gaat dan variëteit, verwerking en branding. Ze zijn namelijk het resultaat van een bijzondere ontmoeting of verbinding. Ontdek de collectie en laat je verrassen!

Oorsprong

Deze bijzondere koffie is afkomstig van de Fero Coöperatie in Sidamo, Ethiopië. Een regio die niet alleen bekendstaat om het (vermoedelijke) ontstaan van de mensheid, maar ook de plek waar koffie van origine vandaan komt. Binnen de koffiebranche wordt koffie uit Ethiopië dan ook gezien als één van de mooiste soorten ter wereld. Het land kent diverse regio’s met ieder zijn eigen karakteristieke kenmerken. Deze Sidamo koffie wordt geteeld in de Ethiopische hooglanden op hoogte van ca. 1.400 meter boven zeeniveau. De hoogte zorgt in combinatie met de vulkanische grond voor het perfecte klimaat voor koffie.

Best Collect zakelijk

We vertellen je graag meer over de zakelijke mogelijkheden. Neem contact met ons op, plan een afspraak of bestel direct online.

Neem contact op  Direct zakelijk bestellen

Best Collect voor thuis

Thuis genieten van onze Best Collect koffies? Bestel eenvoudig via de webshop of bezoek onze koffiewinkel in Arnhem.

Bestel voor thuis  Onze koffiewinkel

QUALITY AND PRODUCTIVITY MANAGER
TSIGEDINGIL MENGIST (51)

– FERO COÖPERATIE –

I have worked for more than 20 years on improving coffee productivity and quality and supporting smallholder farmers to adopt new and improved agricultural practices in their coffee field. Coffee provides income for millions of people in Ethiopia. It is also the major source of hard currency for our country. I like to help poor farmers to improve the productivity and quality of the coffee they depend on. Coffee is also consumed by many Ethiopians, it is used in every social event. Neighbors drink coffee together, they discuss social and other issues during the coffee ceremony and it creates strong ties between neighborhoods.

“I like to help poor farmers to improve the productivity and quality of the coffee they depend on”

Sand Teal Leaf
Koffiebessen

Variëteit en verwerking
Ethiopische Heirloom – Washed

Naar schatting groeien er zo’n 6.000 – 10.000(!) verschillende koffievariëteiten in Ethiopië. Vanwege dit enorme aantal én de natuurlijke kruisbestuiving die hier in het wild voorkomt is het bijna onmogelijk om variëteiten te specificeren. Daarom wordt er in het geval van Ethiopische koffie vaak gesproken van ‘Ethiopische Heirloom’.

De koffie wordt hier handmatig geplukt en vervolgens via de gewassen-methode verwerkt. Dat wil zeggen dat de bessen eerst worden gepulpt (van het vruchtvlees ontdaan) en de bonen vervolgens worden gewassen, gefermenteerd en gedroogd. Dit laatste gebeurt op droogbedden in de zon, waarna ze de bonen zowel handmatig als machinaal sorteren.

Teal White White Leaf

Een bijzonder kopje koffie

Branding

Branding

Voor het branden van deze koffie maken wij gebruik van de Probatone 12, een luchtgekoelde 10kg specialty-brander van Duitse makelij die geroemd wordt om zijn consistentie. De koffie heeft een unieke brandcurve die nauwkeurig wordt gevolgd en op kleurcode wordt gecheckt. Door de koffie wekelijks te branden kunnen we optimale versheid garanderen.

Type branding: espresso

Smaakprofiel

Smaakprofiel

De Fero koffiebonen is een koffie die mooi in balans is met een filmend mondgevoel en een stevige afdronk. De smaken die je zal terug proeven zijn: Chocolade, perzik en abrikoos

Receptuur:
1 op 3 (bv 15 gram gemalen koffie op 45,9 gram gezette koffie)

Doorlooptijd:
20 – 25 seconden

Temperatuur:
93,5°C (gebaseerd op een Dalla Corte espressomachine)

Bijzonder

Bijzonder

Het woord “fero” staat voor een sterk metaal: ijzer. In de coöperatie tonen de 4.800 koffieboeren hun kracht door samen te werken om een verschil te maken voor hun hele gemeenschap. De Fero Coöperatie is dan ook een belangrijke innovator in de regio, met name als het gaat om waterbehoud en uitgebreide compostering. Ze worden hierbij ondersteund door diverse projecten van de Peeze Foundation.

Maak jouw
horecaconcept
compleet

Servies en take away

Een koffieconcept is niet compleet zonder uniek servies en een bijpassende coffee to go oplossing.

Bijproducten

Melk, suiker, koffieblikken en promotiemateriaal. Onderdeel van het Best Collect koffieconcept.

Peeze koffie
iets voor jou?

Zakelijk interesse?
Wil jij op het werk of in jouw horecagelegenheid genieten van één van deze Best Collect koffie? Vraag dan een proefsessie aan. Dan gaan we samen op zoek naar de perfecte oplossing voor jou. Direct bestellen kan ook in onze zakelijke webshop.

Proefsessie aanvragen   Bestel direct online

Thuis genieten van Peeze koffie?
Bestel onze koffies maar ook thee en andere producten in onze webshop.

Bestel direct voor thuis

Foto: JANS’ Arnhem

Sand Teal Leaf