Dalla Corte Studio: Dé espressomachine voor thuis barista’s

De Dalla Corte Studio is de nieuwste 1-groeps halfautomaat van de Italiaanse espressomachine producent Dalla Corte. Wij zijn enorm fan van Dalla Corte vanwege hun kwaliteit en leveren hun espressomachines speciaal voor onze horeca klanten. Nu Dalla Corte een 1-groeps halfautomaat voor de thuismarkt heeft gemaakt zijn we ook erg benieuwd of ze hun kwaliteit hebben kunnen doorvertalen naar deze machine. We laten hem testen door onze koffienerd, productontwikkelaar en voormalig Noord Nederland Barista Kampioen van 2018/2019, Freddie Alves. Als iemand deze machine goed kan testen is hij het.

Onze koffienerd Freddie test de Dalla Corte Studio

Dalla Corte Studio espressomachineOver het gebruiksgemak

“Voor de koffienerds, waaronder ik, is de Dalla Corte Studio aantrekkelijk. Zowel de temperatuur, doorlooptijd en de waterflow zijn zichtbaar op de machine. De consistentie van de espressomachine in combinatie met de weergave van de parameters zorgt ervoor dat je meer controle hebt over de koffie. Met 27kg is de Dalla Corte Studio een lichtgewicht onder de espressomachines en daardoor makkelijk te verplaatsen indien nodig. De machine hoeft niet per se op het vaste water worden aangesloten. Er kan namelijk gebruik worden gemaakt van de meegeleverde 4 liter watertank.

Hoe zit het met energieverbruik?

“Deze koffiemachine uitgerust met een multi-boiler systeem. Dit houdt in dat de machine beschikt over twee boilers; Één groepshoofdboiler van een halve liter water, waardoor je na het aanzetten van de machine binnen 5 tot 6 minuten je espresso kunt bereiden. De andere is een anderhalve liter stoomboiler, welke na ongeveer 12 minuten klaar is voor gebruik. Al het bovenstaande maakt het aantrekkelijk om de machine uit te zetten indien gewenst. Mocht je dit niet willen, dan kun je gebruik maken van de energiestand. Je kunt de verlichting uit en aan zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om alles via een timer in te stellen. De espressomachine werkt trouwens gewoon op 230 volt.”

Wat krijg je erbij geleverd?

“Bij de espressomachine hoort de Dalla Corte Max grind on demand koffiemolen. De molen is compact en beschikt over een sterke maalschijf. De molen kan eenvoudig worden afgesteld voor zowel een enkele als een dubbele filterdrager. Ook voor alle extra toebehoren hoef je je niet druk te maken. Je krijgt er een enorm pakket aan accessoires bij zoals bijvoorbeeld een tamper, tampmatje en verschillende maten filterbakjes zodat je direct aan de slag kunt.”

Dalla Corte Studio espressomachineHet oog wil ook wat

“En ik moet eerlijk zijn, ook het design is geweldig. De espressomachine is standaard verkrijgbaar in wit of zwart, maar heb je liever een kleur die past bij jouw interieur dan kan dat. De panelen zijn in alle RAL kleuren verkrijgbaar zodat de machine goed in de gewenste omgeving past. Machines met custom kleur zijn op aanvraag. Bovendien kun je de molen in dezelfde kleur kiezen als de Dalla Corte Studio.”

Bekijk Freddie’s unboxing video

“Zelf vind ik het belangrijk om te weten wat ik krijg bij een dergelijke aanschaf. Daarom heb ik speciaal voor jullie een filmpje gemaakt waarin ik de Dalla Corte Studio nieuw uit de doos uitpak. Ik laat zien wat je krijgt bij de aanschaf van de espressomachine en ook neem ik je mee door het menu van de espressomachine.”

In het kort: Freddie’s redenen om te kiezen voor de Dalla Corte Studio

  • De mogelijkheid om zelf te sturen met temperatuur, doorlooptijd, waterflow en nog veel meer.
  • Beschikt over een duo boiler.
  • Energiezuinig.
  • Geleverd met een Dalla Corte Max grind on demand koffiemolen.
  • Je krijgt er ontzettend veel accessoires bij, zodat je helemaal bent voorzien en direct aan de slag kunt.
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Dalla Corte heeft Freddie’s hart veroverd, de jouwe ook?

“Als je op zoek bent naar een luxe, high-tech en energiezuinige espressomachine voor thuis, zoek dan niet verder. De Dalla Corte Studio espressomachine heeft het allemaal. Door het gewicht en formaat van de machine is deze ook nog eens makkelijk te installeren. De aansluitingen, opwarmtijd, vele mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid maakt deze espressomachine misschien wel de beste espressomachine voor thuisgebruik! Als je nog vragen hebt over deze fraaie espressomachine, dan kun je mailen naar info@peeze.nl. Heb jij je keuze al gemaakt? Dan kun je de Dalla Corte Studio hier bestellen.”

Groet Freddie