Mokkapot
Een mokkapot is een klassieke Italiaanse koffiemethode die gebruikt wordt om koffie met een rijke smaak en aroma te zetten. Het is een driekamerige koffiezetmethode die stoomdruk gebruikt om water door gemalen koffie te persen. Een mokkapot bestaat uit drie delen: het onderste deel, dat gevuld wordt met water, het middelste trechtervormige filterbakje waarin de gemalen koffie wordt geplaatst, en het bovenste deel waar de koffie uiteindelijk wordt verzameld.
- Vul het onderste deel van het mokkapotje met heet water tot net onder het overdrukventiel.
- Plaats de filtermand in het onderste deel en vul deze gelijkmatig met fijn gemalen koffie, zonder aan te drukken.
- Schroef het bovenste deel van het mokkapotje stevig op het onderste deel.
- Plaats het mokkapotje op een kookplaat of fornuis op matig vuur.
- Zodra het water in het onderste deel begint te koken, zal de druk de hete stoom door de gemalen koffie duwen.
- Zodra je het sissende geluid van de stoom hoort, haal je het mokkapotje van het vuur en laat je het even rusten totdat het sissen stopt en de koffie naar het bovenste deel is gestegen.
- Giet de koffie voorzichtig in kopjes en geniet van je authentieke mokkapotkoffie. Let op, de koffie uit een mokkapotje is sterker dan filterkoffie en vergelijkbaar met espresso.
Wil je graag één van de zetmethodes testen, dan kan je op onze webshop terecht voor verschillende accessoires, zoals de mokkapot of de cafetiére.
Bekijk onze webshop