Bijzondere koffie
vraagt om een
bijzondere beker

De beker waar je koffie uit drinkt. Het lijkt relatief onbelangrijk, maar niets is minder waar.
Ook met bekers kun je een hele bewuste keuze maken.

DE PEEZE BEKERS ZIJN IN MEERDERE
OPZICHTEN BIJZONDER:

 

Gemaakt van suikerrietafval

De Peeze bekers zijn gemaakt van suikerrietafval. Om precies te zijn van vezels die overblijven na de productie van suikerriet. Een waardevolle restgrondstof die nog maar beperkt wordt (her)gebruikt. Hiermee voorkomen we het onnodig kappen van bomen. Om te zorgen dat de beker niet gaat lekken is deze voorzien van een milieuvriendelijke PLA-coating gemaakt van mais.

Volledig assortiment

Het take away assortiment bestaat uit 4 formaten bekers, namelijk espresso (4oz), koffie (7oz), cappuccino (8oz) en grote cappuccino (12oz). En daarnaast deksels voor de 3 grootste bekers alsook roerstaafjes.

Industrieel composteerbaar

De combinatie van suikerrietvezels en de PLA-coating maakt de bekers gecertificeerd industrieel composteerbaar. Als de bekers apart worden ingezameld kunnen ze goed gecomposteerd worden. Dit is haalbaar vanaf 50.000 stuks per jaar. Bij kleinere aantallen dienen ze bij het restafval weggegooid te worden. Door de keuze voor secundaire grondstoffen ligt de Co2-footprint hiermee alsnog een stuk lager dan andere disposable bekerconcepten.

Aangetoond de meest duurzame oplossing

Life Cycle Analysis (LCA) milieuonderzoek in 2018 door Ecochain heeft aangetoond dat deze suikerrietbeker met compostering de laagste milieu-impact heeft. Download de brochure en lees meer over de impact van deze beker ten opzichte van andere bekers. Download >

Circulair retourconcept

Wil je zeker weten dat de bekers op een juiste manier worden verwerkt? Dan kunnen wij de kringloop voor je sluiten. Hierbij worden de bekers én roerstaafjes na inzameling opgehaald, vergist en gecomposteerd. Deze dienst is haalbaar bij afname vanaf 50.000 bekers per locatie per jaar. Dit retourconcept omvat alle tools en communicatiematerialen die nodig zijn om de bekers op een goede manier in te zamelen. Lees meer >

EEN PASSEND FORMAAT VOOR
ELKE KOFFIEVARIANT

Klik hier om zakelijk te bestellen

Interesse maar nog geen klant?

Neem dan contact met ons op.

EEN PASSEND FORMAAT VOOR
ELKE KOFFIEVARIANT

Espresso (4oz)

Koffie (7oz)

Cappuccino (8oz)

Grote cappuccino (12oz)

Klik hier om zakelijk te bestellen

Interesse maar nog geen klant?

Neem dan contact met ons op.

CIRCULAIR RETOURCONCEPT VOOR MINIMALE MILIEU IMPACT

Om de laagste milieu-impact te realiseren is het belangrijk dat de bekers op een goede manier worden verwerkt. Ook hier kunnen wij bij helpen. Bij afname van minimaal 50.000 bekers per jaar kunnen wij de bekers additioneel laten ophalen en verwerken tot biogas en compost. Zo ontstaat een 100% biologische kringloop. Kies je voor dit unieke kringloopconcept? Dan helpen wij je aan alle benodigde tools voor het goed inzamelen van de bekers, zoals inzamelbakken, afvalzakken en communicatiematerialen.

Interesse?

DOWNLOAD, LEES, DEEL
EN ENTHOUSIASMEER

Alles nog even rustig nalezen?
Of wil je dit bijzondere verhaal delen?

Download de brochure (PDF)

INTERESSE? VRAGEN?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van deze bijzondere bekers voor jouw
organisatie? Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact op.


    We wijzen u op onze privacy verklaring en onze algemene voorwaarden.