Bijzondere koffie
vraagt om een
bijzondere beker

De beker waar je koffie uit drinkt. Het lijkt relatief onbelangrijk, maar niets is minder waar. Ook met bekers kun je een hele bewuste keuze maken.

De Peeze
koffiebekers

De Peeze bekers zijn in meerdere opzichten bijzonder.

Gemaakt van suikerrietafval

Volledig assortiment

Industrieel composteerbaar

Aangetoond de meest duurzame oplossing

Circulair retourconcept

Sand

De Peeze bekers zijn gemaakt van suikerrietafval. Om precies te zijn van vezels die overblijven na de productie van suikerriet. Een waardevolle restgrondstof die nog maar beperkt wordt (her)gebruikt. Hiermee voorkomen we het onnodig kappen van bomen. Om te zorgen dat de beker niet gaat lekken is deze voorzien van een milieuvriendelijke PLA-coating gemaakt van mais.

Het take away assortiment bestaat uit 4 formaten bekers, namelijk espresso (4oz), koffie (7oz), cappuccino (8oz) en grote cappuccino (12oz). En daarnaast deksels voor de 3 grootste bekers alsook roerstaafjes.

De combinatie van suikerrietvezels en de PLA-coating maakt de bekers gecertificeerd industrieel composteerbaar. Als de bekers apart worden ingezameld kunnen ze goed gecomposteerd worden. Dit is haalbaar vanaf 50.000 stuks per jaar. Bij kleinere aantallen dienen ze bij het restafval weggegooid te worden. Door de keuze voor secundaire grondstoffen ligt de Co2-footprint hiermee alsnog een stuk lager dan andere disposable bekerconcepten.

Life Cycle Analysis (LCA) milieuonderzoek in 2018 door Ecochain heeft aangetoond dat deze suikerrietbeker met compostering de laagste milieu-impact heeft. Download de brochure en lees meer over de impact van deze beker ten opzichte van andere bekers. Download

Wil je zeker weten dat de bekers op een juiste manier worden verwerkt? Dan kunnen wij de kringloop voor je sluiten. Hierbij worden de bekers én roerstaafjes na inzameling opgehaald, vergist en gecomposteerd. Deze dienst is haalbaar bij afname vanaf 50.000 bekers per locatie per jaar. Dit retourconcept omvat alle tools en communicatiematerialen die nodig zijn om de bekers op een goede manier in te zamelen.

Leaf

Een passend formaat
voor elke koffievariant

Interesse in onze koffiebekers maar nog geen klant? Neem dan contact met ons op.

Bestel zakelijk   Neem contact op

Kies duurzaam
kies voor
herbruikbaar

Zeker met de ontwikkelingen binnen de SUP-wetgeving is de keuze voor herbruikbare koffiebekers steeds sneller gemaakt. Per dag gooien wij in Nederland zo’n 19 miljoen wegwerpservies weg. Met herbruikbare koffiebekers kunnen wij daar verandering in brengen. Kies jij ook voor duurzaam? Of je nu een restaurant of een coffee-to-go zaak hebt, wij hebben een passende oplossing. Bekijk het volledige assortiment of neem contact met ons op.

Bekijk hebruikbare bekers    Contact opnemen