De SUP-wetgeving in het kort

Per dag gooien we in Nederland 19 miljoen wegwerpbekers en -bakjes weg na eenmalig gebruik. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. De nieuwe SUP-wetgeving heeft als doel om de milieu-impact van deze wegwerpplastics (Single Use Plastics) te verminderen. Om dit te realiseren is een pakket van maatregelen opgesteld, toegespitst op o.a. ballonnen, maaltijdverpakkingen, rietjes en koffiebekers.

De nieuwe regels zijn onder te verdelen in 3 fases;

  • Januari 2023: Verplichte SUP-opslag
    Vanaf 2023 dienen importeurs en merkeigenaren voor diverse single use producten en verpakkingen een SUP-opslag af te dragen. Deze kosten zullen transparant worden doorbelast. Lees meer
  • Juli 2023: Verbod op gratis bekers bij consumptie onderweg.
    Bij consumptie onderweg (coffee to go) mogen bekers en kunststof melkcups niet meer gratis verstrekt worden. Lees meer
  • Januari 2024: Verbod op wegwerpbekers bij consumptie op locatie
    Bij consumptie ter plaatse zijn wegwerpbekers en kunststof melkcups verboden. Herbruikbare bekers worden hierbij de norm. Dit beleid zal echter nog niet gehandhaafd worden. Lees meer
Teal White White Leaf

Onze collectie herbruikbare koffiebekers

Peeze voert een breed assortiment aan herbruikbare en duurzame koffiebekers; van eenvoudige afwasbare bekers tot stijlvol servies en luxe Coffee To Go bekers.

Benieuwd welke beker het beste bij jouw situatie past? Neem contact met ons op of gebruik onze handige beslisboom voor koffiebekers op kantoor.

Peeze koffiebeker PP

Deze afwasbare koffiebekers zijn licht van gewicht, zeer efficiënt stapelbaar en relatief voordelig in aanschaf. Geschikt voor zowel koffie als thee. Leverbaar in twee formaten: 200 ml en 300 ml.

 

Lees meer

Peeze koffiebeker Biobased

Oersterke herbruikbare koffiebekers vrij van aardolie, melamine en bamboe. Duurzaam, zeer efficiënt stapelbaar en geschikt voor zowel koffie als thee. Leverbaar in twee formaten: 190 ml en 350 ml.

 

Lees meer

Peeze servies

Het Peeze koffieservies is een uitgebreid aanbod van porseleinen mokken en kopjes. Het zorgt voor het beste drinkgevoel en houdt jouw koffie bovendien goed op temperatuur! Geschikt voor zowel koffie als thee.

 

Lees meer

Peeze Huskup

Deze duurzame koffiebeker is gemaakt van rijstschilletjes (een natuurlijk restproduct). Met deksel zeer geschikt voor woon-werkverkeer en zonder deksel goed stapelbaar. Geschikt voor zowel koffie als thee.

 

Lees meer

Vrouw zet koffie in herbruikbare koffiebeker
Meer informatie of advies op maat?

De SUP-wetgeving heeft een flinke impact dus we kunnen ons voorstellen dat je heel wat vragen hebt. Graag helpen wij jou daarbij.

Zijn er zaken nog niet helemaal duidelijk rondom de wetgeving of wil je graag advies op maat? Neem contact met ons op en wij helpen je op weg!

Neem contact op