De wereld van verpakkingen is in rap tempo aan het veranderen. De fossiele brandstoffen voor het maken van o.a. flessen, zakken en tubes raken uitgeput. Ook de  weerstand tegen op olie-gebaseerde verpakkingen wordt steeds groter zowel bij consumenten als bedrijven. De overheid heeft zelfs doelstellingen neergelegd om het gebruik van fossiele brandstoffen de aankomende jaren fors te verminderen.

Verpakkingen gemaakt van hernieuwbare materialen

De oplossing wordt wereldwijd gezocht in biobased verpakkingen. Dit zijn verpakkingen gemaakt van hernieuwbare materialen: zoals hout en suikerbietresidu, natuurlijke grondstoffen die opnieuw aangroeien en weer ‘geoogst’ kunnen worden. De innovaties op dit gebied gaan snel en de mogelijkheden groeien met de dag. Een drempel voor sommige: biobased verpakkingen hebben momenteel nog een iets duurdere inkoopprijs dan conventionele verpakkingen.

koffiecapsule lungo

koffiecapsule espresso

koffiecapsule special

Stappen biobased-koffieverpakkingmaken richting circulair

Bij Peeze zien we het gebruik van biobased materialen als een onderdeel van onze ambitie om geheel circulair te ondernemen. Door zoveel mogelijk grondstoffen in een kringloop te brengen, zorgen we voor veel minder afval en CO2 uitstoot. De toename van CO2 uitstoot in de wereld wordt overigens gezien als de grootste oorzaak van de klimaatveranderingen. Het feit dat onze koffieboeren hier direct last van hebben maakt de noodzaak om hiermee aan de slag te gaan alleen maar urgenter. Lees meer.

Introductie van een biobased verpakking

Eind oktober starten we met het verpakken van onze koffiebonen in een unieke biobased folie. Deze is voor meer dan 85% gemaakt van cellulose en suikerrietresidu . De hernieuwbare grondstoffen hebben minder impact op het milieu dan reguliere grondstoffen. De biobased verpakkingen zijn in eerste instantie alleen verkrijgbaar in 250 grams zakken voor de Mex-Eco koffies. Vanaf eind oktober (november) verwachten we deze te introduceren. Lees meer.

marco-jansen-directeur

” Fantastisch om te zien dat Peeze, die de biologische koffie CO2 neutraal produceert, nu ook voor een CO2 verlagende verpakking kiest. We zijn er trots op dat Peeze wereldwijd de eerste koffie producent is die ervoor gekozen heeft onze I’m green Polyethyleen te gebruiken voor de productie van de verpakking. Hiermee vervangt Peeze niet alleen ruim 80% van de fossiele grondstoffen met hernieuwbare grondstoffen maar bespaart Peeze ook nog eens ruim 4kg CO2 voor elke kg Polyethyleen dat wordt vervangen met onze green PE”

Marco Jansen, Commercieel Directeur – Renewable Chemicals Europa & Noord Amerika.

Blijf op de hoogte!

Als eerste op de hoogte worden gesteld als de verpakkingen er zijn? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

    voor thuiswerkhoreca

    We wijzen u op onze privacy verklaring en onze algemene voorwaarden.