De laatste innovatie van Dalla Corte krijgt vorm in de Mina. Deze compacte ééngroeps espressomachine geeft de barista volledige controle en vrijheid om de sweet spot van elke koffie te ontdekken. De machine is met een smartphone te bedienen en via een app tot in de kleinste detail af te stellen. De hoeveelheid water kan zelfs worden afgesteld met een precisie van één honderdste millimeter!

Revolutionair

bruno-dalla-corte

Bruno Dalla Corte

Het verhaal van Dalla Corte begint in 1947 als de jonge Bruno Dalla Corte zijn carrière begint als technicus bij Cimbali Espresso Machine Company. Door zijn harde werken, enthousiasme en creatieve geest valt hij al snel het vertrouwen van de eigenaar van Faema. Deze samenwerking is het begin van een ware revolutie op het gebied van espressomachines en in 1961 wordt de Faema E61 geïntroduceerd. De E61 zetgroep wordt nog steeds gebruikt in de meeste moderne espressomachines.

Dalla Corte’s Evolution

In 2001 besluit Bruno voor zichzelf te beginnen. Samen met zijn zoon Paolo Dalla Corte Espresso Systems op. Met zijn passie voor innovatie, duurzaamheid en kwaliteit ontwikkelt hij de allereerste espressomachine met Multi boiler technologie. Dit houdt in dat de zetgroepen onafhankelijk van de boiler werken en de temperatuur van elke zetgroep afzonderlijk is in te stellen. Elke zetgroep is zodoende exact af te stellen, zodat de sweet spot van koffie nog makkelijker te ontdekken is.

Machine voor de topbarista

Dalla Corte groeide uit tot de meest geliefde machine onder topbaristi wereldwijd en werd dè wedstrijdmachine tijdens SCAE kampioenschappen. Peeze was de eerste die in 2002 de baristakampioenschappen in Nederland introduceerde en is sinds 2001 exclusief importeur van Dalla Corte in Nederland. Waarom? Omdat net als bij Peeze innovatie, kwaliteit en duurzaamheid voorop staan.

Dalla Corte Mina

 

Bijzonderheden Specificaties
  • Complete controle over extractie
  • Tot één honderdste millimeter nauwkeurig
  • Ook in te stellen met app
  • Te customizen naar eigen smaak
  • Afmetingen: 385 x 385 x 410 mm (l x h x b)
  • Gewicht: 33 kilo
  • 3 liter boiler
  • 230 / 240 volt

 

Kleuren & materialen

inspiratie

Een kleine greep uit de mogelijkheden:

 

dalla-corte-mina-hout

dalla-corte mina -hout

dalla-corte-mina-grijs

dalla-corte-mina-geel

Meet Mina!

Benieuwd naar de mogelijkheden van dit waanzinnige stukje technologie? Kom dan langs op onze stand 12.406 op de Horecava en ontdek zelf de voordelen van deze Mina!