Extreme droogte in Zuid Afrika zorgt voor Rooibos tekort

Rooibos is een plant die alleen groeit in Zuid-Afrika. Vanuit dit continent wordt de hele wereldmarkt van rooibos voorzien. De afgelopen jaren is de vraag naar rooibos flink is gestegen, maar de extreme droogte heeft gezorgd voor een tekort. De impact van klimaatverandering is ook hier verwoestend.

Impact van klimaatverandering
Het unieke ecosysteem in Zuid – Afrika maakt dit de enige plek ter wereld waar rooibos kan groeien. Maar ook hier hebben de veranderingen in het klimaat een enorme impact gehad. Pogingen om ook in andere gebieden rooibos te verbouwen mislukten.

Wereldwijd rooibos tekort
Door aanhoudende droogte zijn er zeer tegenvallende oogstresultaten van rooibos in Zuid-Afrika, hierdoor is er een tekort ontstaan en zijn alle reserve voorraden aangesproken. Bij de grootste producent in Zuid-Afrika is de grondstof rooibos inmiddels volledig op. De nieuwe oogst wordt rond eind april 2017 verwacht.

Nieuwe oogst verwacht in mei
Voor ons betekent dit dat de voorraad van onze Kandy Rooibos nu op is. Begin mei verwachten we de nieuwe voorraad binnen te krijgen.
Van de Colombo theelijn en de Norwood losse theelijn hebben we momenteel voldoende rooibos.

Zoekt u een tijdelijke oplossing?
Als tijdelijke oplossing kunt u of een andere Kandy theesmaak bij ons bestellen of eventueel één van de Rooibos varianten uit onze andere theelijnen:

  1. Communitea Kandy 
    Het volledige Kandy assortiment bestaat uit 12 sachets met verschillende smaken:

  2.  Communitea Norwood
    Norwood is onze theelijn met 9 varianten losse thee. De navulverpakkingen met papieren theezakje maken het inzetten  eenvoudig:

Ik zoek een oplossing