EEN KLIMAATNEUTRALE KOFFIEBRANDERIJ BESTAAT NIET

Peeze blijft voorlopig op huidige locatie in Arnhem en gaat niet nieuwbouwen in Velp

We zijn er een aantal jaren mee bezig; de zoektocht naar een volledig klimaatneutrale branderij. Eentje waarvoor geen fossiele brandstof meer nodig is en helemaal emissievrij. Een branderij die past bij waar we voor staan. Want wij geloven dat je alleen écht goede koffie kan maken als het hele proces van koffie maken goed is. Als je door de hele keten duurzaam en eerlijk produceert.

Maar wat blijkt nu: een volledig klimaatneutrale koffiebranderij bestaat simpelweg nog niet. De technologie is nog niet zover. Dat vinden we jammer. En een beetje gek eigenlijk. Zeker gezien de meer dan urgente klimaatdoelstellingen die we moeten halen met z’n allen. Dus; we hebben besloten in ons huidige pand in Arnhem te blijven en te onderzoeken hoe we onze eigen branderij echt klimaatneutraal kunnen maken.

De branderij is het hart van onze organisatie. Onze huidige brander is nog steeds een van de meest vooruitstrevende branders in de wereld. Een investering in een nieuwe brander doe je voor minimaal 30 jaar. En omdat de huidige technologie nog niet voldoet aan onze doelstellingen gaan wij deze investering nu nog niet doen.

In plaats daarvan gaan we die ontwikkeling stimuleren. Zo stellen we een denktank samen om te onderzoeken hoe we naar een klimaatneutrale oplossing gaan. Ook hierin is samenwerking voor ons essentieel. Samen met onze betrokken partners willen we echt vernieuwende stappen realiseren.

Dit draagt allemaal bij aan onze missie: het streven naar een eerlijke en gezonde koffieketen. Een missie die we de komende jaren nog beter kracht gaan bijzetten. Want wij vinden dat het tijd is voor andere koffie.