Peeze Blog

maart 2020

Voor alle hardwerkende thuiswerkers (en thuisblijvers)

Door |23 maart 2020|

Het leven in Nederland staat sinds afgelopen weekend volledig op z'n kop. Als koffiepartner van zowel horeca als bedrijfsleven voelen ook wij de enorme impact van het coronavirus en de getroffen overheidsmaatregelen. Ondanks alle gevolgen staan we achter dit besluit om erger te voorkomen. En dragen we er graag aan bij dat het thuisverblijf zo aangenaam mogelijk is. Ben ook jij de aankomende tijd veel thuis? Bestel dan nu extra voordelig de lekkerste koffie en thee. Veilig bij jou aan de deur afgeleverd. Bekijk onze acties.

februari 2020

Een kijkje in de koffieketen…

Door |10 februari 2020|

Een kijkje in de koffieketen
De mensen die zorgen voor jouw kopje koffie
Voordat jouw koffie in je kopje zit legt deze een hele reis af. En die reis kan de koffie niet afleggen, zonder dat er mensen zijn die dit met veel zorg en liefde mogelijk maken. Benieuwd naar de mensen achter jouw kopje koffie? […]

De uitdagingen van een duurzame verpakking

Door |6 februari 2020|

Het is tijd voor economische verandering. Er zijn genoeg waarschuwingssignalen: grondstoffen raken op en het klimaat verandert. Veel van de dagelijkse verpakkingen in onze maatschappij zijn gemaakt van fossiele grondstoffen en komen terecht bij het restafval en worden vervolgens verbrand. Niet bepaald milieuvriendelijk en al helemaal niet circulair. Daarom onderzoekt Peeze al sinds 2008 […]

januari 2020

Update: Communitea Center in Sri Lanka krijgt tweede verdieping

Door |20 januari 2020|

Een nieuwe verdieping voor het Communitea Center in Sri Lanka
Project van Peeze Foundation wordt uitgebouwd
In samenwerking met partners heeft de Peeze Foundation in 2018 een Communitea Center laten bouwen. Hierin kunnen meer dan 600 gezinnen samenkomen voor gelegenheden als bruiloften en feestdagen, maar ook voor sport of spel. Met trots kunnen we jullie vertellen […]

Groen, groener, groenst: Significant Groep

Door |13 januari 2020|

Groen, groener, groenst: Significant Groep
Op weg naar een eerlijke en toekomstbestendige koffieketen, dat doen we samen! Alle partijen uit de keten dragen hieraan bij. Zo ook Significant Groep, onderzoeks- en adviesorganisatie die zich richt onder andere op maatschappelijke vraagstukken binnen zorg, justitie, veiligheid en het sociaal domein. Niet alleen op het gebied van koffie […]

Verbeterde Romagna Donker

Door |9 januari 2020|

Een krachtige beleving: de verbeterde Romagna Donker
Wist je dat de eerste koffie al werd gedronken rond de tiende eeuw? Door de jaren heen steeg de koffieconsumptie. Tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit ons leven. Waar we thuis begonnen met het zetten van filterkoffie, kwamen er de afgelopen honderd jaar veel verschillende […]

december 2019

Wat is de milieu-impact van jouw kopje koffie?

Door |16 december 2019|

Wat is de milieu-impact van jouw kopje koffie?
Veel van de dingen die we doen, kopen en consumeren zorgen voor milieu-impact. Zo ook jouw dagelijkse kopje koffie. Maar hoe groot is de milieu-impact van jouw kop koffie eigenlijk? En hoe reduceer je deze impact?
Hoe zit het precies?
De milieu-impact van jouw kop koffie wordt bepaald door […]

november 2019

Groen, groener, groenst: Hemels Patisserie

Door |18 november 2019|

Groen, groener, groenst: Hemels Patisserie
Op weg naar een eerlijke en toekomstbestendige koffieketen, dat doen we samen! Alle partijen uit de keten dragen hier aan bij. Zo ook Hemels, een patisserie en espressobar voor ontbijt en lunch. Kirsten Beltman – van Gunst, eigenaresse van Hemels, begon vanuit huis met het bakken van bruidstaarten. Voor ze […]

oktober 2019

Een klimaatneutrale koffiebranderij bestaat niet

Door |28 oktober 2019|

EEN KLIMAATNEUTRALE KOFFIEBRANDERIJ BESTAAT NIET

Peeze blijft voorlopig op huidige locatie in Arnhem en gaat niet nieuwbouwen in Velp

We zijn er een aantal jaren mee bezig; de zoektocht naar een volledig klimaatneutrale branderij. Eentje waarvoor geen fossiele brandstof meer nodig is en helemaal emissievrij. Een branderij die past bij waar we voor staan. Want wij […]

Melk opschuimen: tips van onze barista Lieke!

Door |14 oktober 2019|

Melk opschuimen
Tips van onze barista Lieke
Melk opschuimen, hoe doe je dat? Er zijn verschillende manieren om melk op te schuimen. Als je tevreden bent over je huidige resultaat, kan je met je huidige techniek blijven werken. Hieronder leg ik de techniek uit die ik zelf gebruik en overdraag in trainingen.
Melk en alternatieven
Voor het […]