Peeze Blog

april 2017

Inspireer met het nieuwe Peeze Best Collect koffieconcept!

Door |24 april 2017|

Koffie is een way-of-living geworden. Niet alleen worden we specifieker qua smaak, ook het verhaal achter koffie speelt een belangrijke rol. Begin 2017 introduceren we ons nieuwe Peeze Best Collect koffieconcept die hier perfect op inspeelt. De collectie bestaat uit de meest bijzondere koffiesoorten wereldwijd, kleinschalig verbouwd en elke soort een uniek verhaal en een onvergetelijke smaak.

Extreme droogte in Zuid Afrika zorgt voor rooibos tekort

Door |14 april 2017|

Extreme droogte in Zuid Afrika zorgt voor Rooibos tekort
Rooibos is een plant die alleen groeit in Zuid-Afrika. Vanuit dit continent wordt de hele wereldmarkt van rooibos voorzien. De afgelopen jaren is de vraag naar rooibos flink is gestegen, maar de extreme droogte heeft gezorgd voor een tekort. De impact van klimaatverandering is ook hier […]

Affogato: de perfecte combinatie van zomer, ijs en espresso!

Door |10 april 2017|

Probeer alle vier onze zomerse recepten! We ontwikkelden vier zomerse recepten om maximaal van te genieten tijdens warme zomerdagen. Download ze allemaal!

Bijzonder project van onze koffiemachine partner Dalla Corte

Door |7 april 2017|

Bijzonder project van onze koffiemachine partner Dalla Corte
Een tweede kans voor koffiemachines en gevangenen uit Milaan.
Dalla Corte heeft naast innovatieve technologie ook het creëren van sociale impact hoog op haar agenda staan. Vorig jaar is de Italiaanse machinebouwer daarom een bijzonder project gestart in samenwerking met de Bollate gevangenis in Milaan.
Inmiddels heeft Dalla […]

Peeze steunt oproep tot duurzaam regeerakkoord

Door |4 april 2017|

Vandaag is de actie #duurzaamregeerakkoord gestart.
Dit is een initiatief van een coalitie van 112 bedrijven en maatschappelijke organisaties, die vindt dat de onderhandelaars van het regeerakkoord de Sustainable Development Goals (SDGs) centraal moeten zetten in het regeerakkoord.

Wie ‘wij’ zijn leest u op www.duurzaamregeerakkoord.nl

Waar gaat het over?
Nederland heeft zich in 2015 gecommitteerd aan de Sustainable Development […]

Thee is de nieuwe wijn! Maar welke thee past bij welk gerecht?

Door |4 april 2017|

Thee is de nieuwe wijn! Maar welke thee past bij welk gerecht?Net als in Japan, China en Amerika wordt thee steeds vaker gedronken tussen de verschillende gerechten door. Net als bij wijn, is er voor elk gerecht wel een passende soort thee. De theekaart is helemaal trendy in de horeca en wordt steeds uitgebreider. Het vervangen van wijn door thee, heeft aangename voordelen. Waar wijn soms de smaak van het eten overtreft, haalt thee juist de smaak van het eten meer naar voren. Foodpairing dus!

maart 2017

Duurzaam Ondernemen: waarom ook uw bedrijf goede koffie moet schenken…

Door |15 maart 2017|

We hebben feiten, cijfers & koffietrends op een rij gezet. Conclusie: organisaties ontkomen niet meer aan duurzaam ondernemen. Advies: goede koffie!

Peeze inspireert tijdens het Amsterdam Coffee Festival!

Door |1 maart 2017|

Speciaal voor het Amsterdam Coffee Festival wordt het Best Collect assortiment tijdelijk uitgebreid met een 7e variant: Whisky Barrel Aged Bourbon Coffee. Bij deze Limited Edition is gebruik gemaakt van Daterrra Bourbon koffie die heeft gerijpt in een van origine Amerikaans Bourbon Whisky-vat.

februari 2017

Become a (certified) barista met de Peeze Masterclass!

Door |28 februari 2017|

Altijd al een gecertificeerd barista willen worden? Dat kan! De Peeze Academie introduceert namelijk de Peeze Masterclass, een uitgebreid opleidingstraject dat wordt afgesloten met twee officiële SCA certificaten: Foundation en Intermediate.

Peeze kiest opnieuw voor hoofdsponsorschap SCA Nederland

Door |22 februari 2017|

Cappuccino, latte macchiato of koffie verkeerd. Van alle koffies in de Nederlandse Horeca is bijna 80 procent een variant met melk. Toch is melk opschuimen een hele kunst. Zeker als het erg druk is in uw zaak, gasten ongeduldig zijn en u wisselend personeel hebt.