Peeze Blog

juni 2018

Hoe maak je de beste cappuccino op het werk?

Door |20 juni 2018|

Waar de cappuccino vroeger een luxe was in een restaurant, is deze tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijkse koffieritueel. Het is dan ook een veel gedronken koffievariant op het werk. De kwaliteit van koffie stijgt al jaren, zowel in de horeca als thuis. Het is dan ook logisch dat werknemers steeds hogere eisen stellen aan de koffie op de werkvloer. Kan de cappuccino op jouw werk ook wel een upgrade gebruiken? Lees dan verder!

Peeze Foundation start nieuw project in Sri Lanka

Door |13 juni 2018|

Mooi nieuws over één van onze projecten in oorsprong. De Peeze Foundation laat in samenwerking met onze partners een volledig nieuw Community Center in Sri Lanka bouwen. 603 gezinnen kunnen straks samen komen voor o.a. bruiloften en nationale feestdagen als ook voor sport, spel en leertrajecten.

mei 2018

Become a (certified) barista met de Peeze Masterclass!

Door |28 mei 2018|

Altijd al een gecertificeerd barista willen worden? Dat kan! De Peeze Academie introduceert namelijk de Peeze Masterclass, een uitgebreid opleidingstraject dat wordt afgesloten met twee officiële SCA certificaten: Foundation en Intermediate.

Duurzame keurmerken uitgelegd: waar staat elk keurmerk voor?

Door |9 mei 2018|

De keurmerken vliegen je tegenwoordig om de oren! Zo ook binnen de koffiebranche. Door de grote verscheidenheid aan keurmerken is het soms lastig om door de bonen het bos te zien. We zetten daarom de 5 belangrijkste keurmerken uit de koffiesector op een rij.

april 2018

Professionele koffiemachine voor de horeca: waar moet je op letten?

Door |16 april 2018|

Horecazaken kiezen steeds vaker voor een halfautomatische koffiemachine. Een halfautomaat staat symbool voor ambacht, aandacht en kwaliteit. Daarnaast maken de uitgesproken designs het een mooie, sfeervolle eyecatcher in je zaak. Omdat steeds meer horecazaken voor een halfautomatische espressomachine kiezen, zullen we in deze blog specifiek hierop ingaan. Dus zoek je een nieuwe halfautomatische espressomachine? Hierbij een aantal zaken waar je op kan letten.

maart 2018

Creatieve koffiecorners voor kantoor

Door |27 maart 2018|

Peeze voorziet graag van inspiratie op koffie gebied. Dit geldt niet alleen voor nieuwe smaken en recepten maar ook voor de inrichting en aankleding eromheen. Wil je bijvoorbeeld je koffiecorner op het werk leuk vormgeven en aankleden? We geven een aantal inspirerende voorbeelden.

Op theereis tijdens de Paasbrunch

Door |16 maart 2018|

De Paasbrunch is een mooie combinatie van ontbijt en lunch. Alles kan en mag dan ook geserveerd worden. Hartig, zoet, warm en koud. Ook qua drank kun je alle kanten op. Wil je je gasten op een originele manier verrassen?………….neem ze eens mee op theereis.

Best Collect Ye Genet – Hario V60 recept

Door |13 maart 2018|

De Ye Genet koffiebonen uit het Best Collect assortiment hebben een vrij lichte branding. Ze smaken hierdoor niet alleen heerlijk uit een espressomachine, maar zijn ook perfect voor slow coffee! Wij vroegen Freddie Alves, barista bij Grand Café Z en helemaal fan van slow coffee, naar zijn favoriete receptuur.

Ye Genet Winactie

Door |5 maart 2018|

Deze week staat de Best Collect Ye Genet in het zonnetje! Een bijzondere single origin koffie uit Ethiopië, speciaal gesourced en ontwikkeld voor het Dutch Barista Championship. De bonen zijn vrij licht gebrand, waardoor ze zowel geschikt zijn voor een espressomachine alsook voor slow coffee. Beide zetmethodes geven een fantastische smaak van bramen en donkere karamel als eindresultaat.

februari 2018

Best Collect Ye Genet, een potentiële kampioenskoffie

Door |27 februari 2018|

De Ye Genet koffie een potentiële kampioenskoffie. Al eerder in het blog “De weg naar het barista kampioenschap” hebben we het ontstaan van deze koffie verteld. Maar waar komt deze koffie nou vandaan, hoe is deze verwerkt en gebrand en natuurlijk wat is de smaak.