3 nieuwe theesmaken

Peeze introduceert 3 nieuwe overheerlijke theesmaken. Zelf samengesteld waarbij alleen de beste ingrediënten zijn geselecteerd. De nieuwe theesmaken zijn net als de bestaande smaken Biologische en Max Havelaar/Fairtrade gecertificeerd.


 

Communitea

Onze Communitea thee bestaat uit 3 verschillende theelijnen: Kandy, Colombo en Norwood. Alle drie vernoemd naar de belangrijke regio’s in Sri Lanka, waar deze thee vandaan komt. De 3 nieuwe smaken die zijn toegevoegd zijn onderdeel van de Kandy en Colombo theelijn.

Bij de ontwikkelingen van deze nieuwe smaken is extra gelet op de vraag van onze klanten en de gasten van onze klanten. Zo is er een groeiende vraag naar kruidentheeën en groene theeën. Deze nieuwe smaken spelen hier dan ook volledig op in.

 


Chai

Chai komt van oorsprong uit India en betekent ook thee. Daarmee is het benoemen van thee bij Chai thee dus dubbelop. Chai is een Indiase kruidenthee die vaak volgens traditioneel familierecept wordt gemaakt. Hierbij wordt zwarte thee gemelangeerd met heerlijke kruiden.

Voor de Chai van Peeze maken we gebruik van een hoge kwaliteit zwarte thee en voegen daar, naast gember en kardemom ook kaneel, kruidnagel, zoethout en natuurlijke kardemom aan toe. Traditioneel wordt er melk bij de Chai gedaan, maar dit kan ieder voor zich beslissen. Het resultaat is een lekkere, kruidige thee met een rijke smaak.

De Chai bevat zwarte thee en kan je het beste 2 tot 3 minuten laten trekken in water van 100 graden.

Colombo – Chai

Kandy – Chai

Gember en citroengras

De Gember en Citroengras thee is een infusie ofwel een kruidenmelange. Deze bevat net zoals Rooibos thee geen werkelijke theebladeren waardoor deze theïne-vrij is. Gember is al enige tijd een trend in de theemarkt, dus deze smaak mocht niet ontbreken.

Door de gekozen blend van fris citroengras en de verwarmende gember ontstaat er een verkwikkende en uitgebalanceerde smaak. Je kunt deze thee het beste 3 tot 5 minuten laten trekken in water van 100 graden.

Colombo – Gember en Citroengras

Kandy – Gember en Citroengras

Groene thee Passievrucht

Er is steeds meer vraag naar groene thee en een van de redenen hiervoor is dat het goed is voor de gezondheid. Groene thee bevat meer antioxidanten en een van de bewezen effecten is dan ook dat het goed is voor de cholesterol en de algehele weerstand.

Voor de derde nieuwe thee smaak is gekozen voor een biologische, groene thee met passievrucht. Een heerlijke, zachte thee met de tropisch accent. De beste bereiding is 3 tot 5 minuten laten trekken in heet water van max. 85 graden.

Colombo – Groene thee passievrucht

Kandy – Groene thee Passievrucht

 

Duurzaam

De nieuwe verpakkingen zijn ook weer duurzamer geworden. Waar de Colombo theezakjes voorheen gedeeltelijk uit nylon bestonden, zijn ze nu van het natuurlijke PLA gemaakt. Ook de bestaande Colombo theesmaken zullen geleidelijk in deze duurzamere verpakking worden uitgeleverd. De envelopjes en briefjes worden al gemaakt van FSC gecertificeerd, gerecycled papier.

 

Benieuwd en wil je de nieuwe smaken proberen?