Vandaag is de actie #duurzaamregeerakkoord gestart.
Dit is een initiatief van een coalitie van 112 bedrijven en maatschappelijke organisaties, die vindt dat de onderhandelaars van het regeerakkoord de Sustainable Development Goals (SDGs) centraal moeten zetten in het regeerakkoord.

Wie ‘wij’ zijn leest u op www.duurzaamregeerakkoord.nl

Waar gaat het over?
Nederland heeft zich in 2015 gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. Het realiseren van deze zeventien doelen maakt de wereld tot een betere plek in 2030. De onderhandelaars over het nieuwe regeerakkoord kunnen ervoor zorgen dat Nederland de komende jaren daadwerkelijk en met ambitie aan de slag gaat met de SDGs. Deze doelen brengen een wereld in balans dichterbij. En zorgen voor beleid dat grote wereldwijde uitdagingen als duurzame energie, productie en consumptie en armoede, honger, gezondheid, ongelijkheid, klimaatverandering  in samenhang aanpakt. Op lokaal, nationaal en mondiaal niveau. Overal ter wereld.

Wij – een coalitie van bedrijven en maatschappelijke organisaties –  kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk deze agenda is voor de toekomst van onze samenleving en toekomstige generaties. Belangrijk voor de samenleving wereldwijd, maar ook voor een veerkrachtige Nederlandse economie en een gezonde Nederlandse samenleving als onlosmakelijk onderdeel van de mondiale samenleving.

Vandaag – 4 april – presenteert de coalitie hun oproep aan de onderhandelaars. Ook komt de oproep voorbij op radio en social media.

Een mooi initiatief van De Groene Zaak, Partos en BBK