Alweer één jaar geleden mochten we tijdens de Food Valley Expo de Food Valley Award in ontvangst nemen. Toen werden onze biobased koffiecapsules uitgeroepen tot het meest innovatieve product van 2015. Vandaag is een bijzondere dag voor ons: een jaar later kunnen we de bezoekers van de Food Valley Expo 2016 de capsules niet alleen laten zien, maar ook laten proeven!

Bij Peeze staan duurzaamheid en kwaliteit al jaren centraal. Eerder dit jaar werd onze Daterra koffie nog bekroond tot de lekkerste koffie van Nederland (Koffie Top 100). De capsules wonnen de prijs voor het meest innovatieve product! Als MVO koploper hebben we onze nek uitgestoken door te kiezen voor een 100% biobased capsule om onze koffie in te verpakken. En met succes!

“Peeze heeft een nieuwe technologie gecombineerd met hernieuwbare bronnen en heeft daarvoor op een bijzondere manier met verschillende partners samengewerkt. Peeze levert een kwalitatief goede kop koffie, die voldoet aan de wens van de consument voor het gemak en draagt tegelijkertijd zo bij aan de circulaire economie.”  Leo den Hartog- Food Valley Expo

Durven en doen!
Innovatie vraagt om creativiteit en het denken in mogelijkheden. Het is een niet alleen een kwestie van durven, maar je moet het ook doen! Tijdens de ontwikkeling van zo’n product loop je tegen meevallers aan en –uiteraard- gaan er ook dingen minder soepel.

Peeze Food Valley Award

“Deze prijs is een enorme stimulans geweest om door te gaan. Dit succes straalt natuurlijk ook af op onze samenwerkingspartner ATI. We hebben de afgelopen jaren enorm hard gewerkt. Inmiddels zijn de capsules geïntroduceerd en verkrijgbaar in onze webshop.”  Timmo Terpstra – Peeze Koffiebranderij

Biobased koffiecapsules
Deze zuurstof-dichte capsules bevatten premium kwaliteit Arabica en garanderen daarmee dé perfecte kop koffie. Niet alleen is de koffie 100% gecertificeerd, ook zijn de capsules gemaakt van hernieuwbare grondstoffen (suikerbietresidu). Hoewel de cups gecertificeerd composteerbaar zijn, mogen deze sinds juli 2019 niet meer bij het groenafval (lees meer).

biobased-koffieverpakking

Biobased koffieverpakkingen
Eind oktober starten we met het verpakken van onze koffiebonen in een unieke biobased folie. Deze is voor meer dan 85% gemaakt van cellulose en suikerrietresidu . De hernieuwbare grondstoffen hebben minder impact op het milieu dan reguliere grondstoffen. De biobased verpakkingen zijn in eerste instantie alleen verkrijgbaar in 250 grams zakken voor de Mex-Eco koffies. Vanaf eind oktober (november) verwachten we deze te introduceren. Lees meer.