Bij Peeze zijn we nog helemaal aan het nagenieten! Want gisteren was het dan toch eindelijk zover: de bekendmaking van de koffie top 100. En oh wat was het spannend!

Koffie met een kroontje

Het is de kroon op je werk, want de lekkerste kop koffie zet je niet zomaar. Als je dan de stempel krijgt van ‘lekkerste kop koffie van Nederland’, is dat meer dan verdiend natuurlijk. Een klein feestje is dan wel op zijn plaats en wat is een feestje zonder taart? Wij van Peeze zijn apetrots op al onze deelnemers, maar vooral op onze nummer 1.

Meer dan de helft nieuwkomers

Om 18.30 uur werd het spits afgebeten in Studio 10 in Hilversum. De opkomst was flink met ruim 300 man. Indrukwekkende shows sierden de avond en bouwden de spanning lekker op. In totaal deden er 13 klanten van Peeze mee in de top 100, waarvan meer dan de helft nieuwkomers!

Gezonde spanning

De meest verrassende nieuwkomer op de lijst is toch wel Bar Beton uit Utrecht. Zij ‘toverden’ zichzelf vanuit het niets op de 13e en 21e positie. Ja, je leest het goed: op beide locaties wisten de barista’s de jury te overtuigen met hun lekkere kop koffie. Dat zal onderling vast wat gezonde spanning hebben opgeleverd.

En de winnaar is…

Ondanks de flinke winst in positie bij Terlago (dat belooft wat voor volgend jaar), kan er maar één de winnaar zijn. Er gonsden al geluiden dat de Blonde Pater in de top 5 was beland. Dat zij uiteindelijk op de 1e plek zouden belanden, kwam toch als verrassing. Volgens Peeze en de jury zijn jullie de terechte winnaars van de Koffie Top 100 2015. Iedereen nogmaals van harte gefeliciteerd met de mooie resultaten. Top gedaan!

Peeze deelnemers koffie top 100

De absolute aanraders van dit jaar

Net buiten de top 100, maar zeker wel aanraders volgens de jury zijn: ‘t Smelnehûs uit Drachten, Bar Lekker uit Huissen, Theothorne uit Dieren, de Notaris uit Apeldoorn, De Smaakmaker uit Noordwijk , Julie uit Bergen en het Khotinsky uit Dordrecht.

Wil je volgend jaar ook meedingen naar de titel van lekkerste kopje koffie van Nederland en heb je nog geen Peeze koffie? Klik dan hier voor meer informatie.
Wil je weten hoe je het lekkerste kopje koffie voorbereid? Mis dan de tips van onze barista niet!