Thee komt oorspronkelijk uit China en wordt sinds de 17e eeuw ook in Europa geschonken. De groene, witte en zwarte thee zijn allemaal gemaakt van één plantje: Camellia Sinensis. Niet te verwarren met infusie thee die gemaakt wordt van kruiden en vruchten!

Alhoewel thee al een heel aantal decennia meegaat en een vertrouwd horeca product is, hoeft het niet altijd op dezelfde manier geschonken te worden. De theesoorten lenen zich perfect voor creatieve toepassingen. Wat te denken van Mocktails & Cocktails, Infusions en Foodpairing. Ingewikkeld hoeft het overigens niet altijd te zijn, het gaat erom dat je jezelf verrast: Bijvoorbeeld eens met een eigengemaakte Rooibos IJsthee!

RECEPT: zelfgemaakte ‘Rooibos Citrus IJsthee’

Norwood Rooibos IJsthee

 

Benodigdheden:
1 liter appelsap
1 liter Spa blauw
3 eetlepels losse thee Communitea Rooibos Citrus
2 lege glazen flessen
1 zeefje

En 24 uur…

 

 

 

Stappenplan:
Kook de Spa blauw op 100 C° graden in een waterkoker. Doe vervolgens 3 eetlepels Rooibos Citrus losse thee in een fles en schenk de gekookte Spa blauw er bij. Laat het geheel 24 uur trekken. Na 24 uur kun je de Rooibos deeltjes uit het gemaakte mengsel zeven. Combineer vervolgens appelsap met het Rooibos citrus / Spa blauw mengsel in de verhouding 50/50. Om het geheel af te maken; serveer het in een mooi glas met ijsblokjes en een schijfje citroen en een blaadje munt.

Variatietip:
Vervang de Rooibos Citrus eens door Morrocan Mint! Lekker verkoelend! Bestellen kan via de webshop. Zakelijk kun je Communitea uitproberen via een gratis proefsessie.

Wil je meer inspiratie opdoen en je gasten, klanten óf jezelf verrassen met nog meer lekkere recepten die je zelf kunt maken? Download dan onze ijsthee recepten kaart via onderstaande button.

> download recepten 

Lees ook:

Dalla Corte halfautomaat espressomachine

Norwood losse thee 5 koffietrends