De dag van de duurzaamheid – samen bereiken we meer

10 oktober is de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid. Hierbij wordt aandacht gevraagd voor een veranderend klimaat en verduurzaming van onze maatschappij. Op deze dag delen bedrijven en organisaties vaak mooie initiatieven op het gebied van duurzaamheid met het brede publiek. Graag draaien wij de rol dit jaar om en vragen we jouw creatieve ideeën vanuit een objectieve blik!


Samenwerken is essentieel in onze gezamenlijke zoektocht naar een duurzame samenleving. Samen weten we meer, samen zijn we creatiever en alleen samen bereiken we draagvlak en resultaat.

Samen bereiken we meer

Zo hadden we bijvoorbeeld nooit onze composteerbare verpakking kunnen realiseren zonder de denkkracht en expertise van onze partners.

Ook Coffee to Stay is een mooi voorbeeld van een project waarin samenwerking centraal staat. Via de Fairtrade Climate Academy helpen we koffieboeren in Kenia en Ethiopië weerbaarder te maken tegen klimaatverandering. Deze academie helpt boeren niet alleen hun productiemethoden aan te passen, maar onderzoekt ook nieuwe inkomstenbronnen.

Via de Peeze Foundation creëren we met 3 verschillende projecten impact in Sri Lanka, Peru en Ethiopië. Door o.a. kennis te delen met bijvoorbeeld de koffieboeren in Ethiopië en de arbeiders van de theeplantages in Sri Lanka, stimuleren we de zelfredzaamheid. Lees meer over duurzaamheid binnen Peeze.

Kun jij ons inspireren?

Soms helpt het om iemand met een frisse, objectieve blik naar een organisatie te laten kijken. Graag doen we daarom een beroep op jouw creativiteit! Heb jij een fantastisch idee hoe Peeze of zelfs de gehele koffiemarkt verder kan verduurzamen? Dan horen wij dit graag! Het beste idee belonen we met een smaakvol, duurzaam cadeaupakket. Laat jouw idee uiterlijk 14 oktober hieronder in een reactie achter of stuur het in via dit formulier. Maandag 15 oktober maken we de winnaar bekend.