Hoe maak je koffie drinken op kantoor corona-proof?

5 tips voor een veilig gebruik van je koffiemachine

Het vertrouwde koffiemomentje bij de koffiemachine zit er helaas niet meer in. Sinds de uitbraak van het coronavirus werkt heel Nederland thuis. Nu de maatregelen wat versoepeld zijn zien we toch dat men langzaam weer naar kantoor begint te komen. Maar hoe maak je koffie drinken op kantoor corona-proof?

Kantoor corona-tip: Haal alleen koffie voor jezelf1. Ieder voor zich

Koffie halen voor collega’s, het zit in ons systeem. Toch is het uitkijken dat je niet juist door dit teken van goede wil het virus overdraagt. Ons advies is dan ook om alleen koffie te halen voor jezelf. Hoe asociaal het ook voelt. Verzamel niet bij de koffiemachine en houd 1,5 meter afstand.

2. Desinfecteren voor gebruik

Daarnaast minimaliseer je het risico door je handen en het koffiezetapparaat te ontsmetten voor gebruik. Let hierbij ook op de druktoetsen van de machine. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken adviseren we om een dispenser met desinfectiemiddel bij het koffieapparaat te plaatsen.

3. Gebruik een wegwerpbeker

Bovendien zou het gebruik van wegwerpbekers het risico op besmetting kunnen verlagen. Liever geen wegwerpbekers? Zorg dan dat iedereen een eigen kop heeft en afwast. Zo voorkom je dat de kopjes onnodig van hand tot hand gaan.

4. Veilig reinigen en bijvullen

Afhankelijk van de machine is reinigen en bijvullen nodig. Draag bij dit klusje handschoenen. Ook raden we aan om het water in de tank geregeld te verversen en de bonenreservoirs niet volledig te vullen. Door een lager gebruik wordt de koffie sneller oud en staat het water langer stil. Regelmatig verversen leidt tot de beste smaak zodat je je weer optimaal kunt focussen op je werk.

5. Samen komen we hier doorheen

Deze veiligheidsmaatregelen werken natuurlijk alleen als iedereen hiervan op de hoogte is. Daarom vind je hier een printbare worksheet van Animo met alle tips voor een veilig gebruik van je koffiemachine. Als je deze boven de koffiemachine hangt kan niemand de tips vergeten.

Voorkom verspreiding van het coronavirus

Het belangrijkste en meest voor de hand liggende advies is en blijft om niet allemaal tegelijk naar kantoor te komen. Deels thuis werken dus. Geniet je thuis niet van dezelfde goede koffie als op kantoor? Speciaal voor thuiswerkers hebben we koffiepakketten, welke je hier kunt vinden.

 

Download onderstaande worksheet van Animo met tips om veilig om te gaan met je koffieautomaat, hang het op kantoor en voorkom verspreiding van het coronavirus.

 

Download veilig gebruik koffieautomaat