Maandag 2 en dinsdag 3 november 2015 vinden weer de voorrondes plaats voor de Nederlandse Latte Art kampioenschappen 2016. Een evenement die dit jaar plaats vindt in Almere. Welke kandidaten denken dit jaar de finale te halen?

Latte Watte?

De naam verraad het al: Latte Art, oftewel melkkunst. Dit is de kunst van het creëren van de mooiste ontwerpen met melkschuim in een cappuccino. De mogelijkheden zijn eindeloos en een kunst an sich. De basis van Latte Art is voor veel baristi al een hoge lat, maar tijdens de Latte Art kampioenschappen weten alleen de allerbesten zich te plaatsen voor de finale.

Hoe werkt het?

Met een speciale techniek schenkt de barista de geschuimde melk in de crèmelaag van de espresso. Het ziet er vrij simpel uit, maar schijn bedriegt. Niet alleen vereist het schenken van Latte Art de beste ingrediënten en de juiste apparatuur, het belangrijkste is wellicht de techniek. Het onder de knie krijgen van de juiste schenktechniek vereist vaak jaren van ervaring, maar zorgt dan ook voor een prachtige koffiebeleving.

Dalla Corte, dé machine voor topbaristi

Goed gereedschap is het halve werk. Dat geldt zeker ook bij Latte Art. De koffie professional kiest als het even kan voor apparatuur van het Italiaanse merk Dalla Corte. Deze handbediende espressomachine is geliefd onder topbaristi over de hele wereld. Als exclusief importeur van Dalla Corte en hoofdsponsor van SCAE Nederland, verzorgt Peeze ook dit jaar weer de apparatuur voor het Dutch Latte Art Championship.

Dalla Corte

Wie doen er dit jaar mee?

  1. Wouter Andeweg
  2. Benjamin van den Berg
  3. Maryse van der Hak
  4. Nick Vink
  5. Jamal el Nali
  6. Joep Willemsen
  7. Nienke Spaan
  8. Jenko Rademaker
  9. Kai Yasuda

We zien twee deelnemers van de finale van vorig jaar terug in de lijst: Joep Willemsen en regerend kampioen Nick Vink. Vanuit de Blonde Pater dingen Kai Yasuda en Nienke Spaan mee. Benieuwd hoe het afloopt? Je volgt het Dutch Latte Art Championship via onze blog, Facebook, Instagram en Twitter.

Hieronder tref je alvast een voorproefje aan van de kampioen van vorig jaar.